Акция на полицията и данъчните в зеленчуковите борси и тържища

...
</TD
>Акция на полицията и данъчните в зеленчуковите борси и тържища
Коментари Харесай

Търговци от борсата в Първенец: Защо идват при нас? Проверките трябва да започнат от Митницата

Акция на полицията и данъчните в зеленчуковите тържища и борси в страната. Причина за огромните инспекции са високите цени на плодовете и зеленчуците. Голяма част от търговците обаче се скриха и не отвориха складовете си. Може би поради това инспекциите установяваха 5 нарушавания, измежду които липса на касов уред и неиздаване на касова записка.

В борсата край пловдивското село Първенец инспекцията почнала още в шест сутринта.

Търговецът Николина Иванова сподели пред Българска национална телевизия:

" Всички затвориха.

- Заради инспекциите?

- Ами, да, тъй като стоката идва по документи на доста ниски цени. Реалната им цена не е такава и всичко рефлектира върху нас ".

Представители на Икономическа полиция, Националната организация за приходите и Агенцията по сигурност на храните ревизираха активността на търговците.

" За отчетността, за издаване на документи, всичко - пожелаваме документи за доставка.

- До момента нарушавания има ли?

- Не ", сподели Слави Христов от Икономическа полиция - Пловдив.

" Трябва да стартират от митницата. След като от там минава тази цена, не знам за какво идват при нас? Примерно краставица към 3 лв., на документи 40 ст., и излиза, че ние сме едни огромни търгаши тук, а в действителност, не е по този начин ", сподели Николина Иванова.

В София по-малките хранилища и борси останаха затворени поради инспекциите.

" Сега скъпи са цените, ми обикновено е. Ягоди, домати, краставици - баба ви по кое време е яла февруари, март месец? Няма такива неща. Нормално е да е скъпо, това не са от първа нужда неща ", сподели Борислав- търговец в склад за зеленчуци.

" Реално приблизително цената, на която се предлага, примерно, домати е към 2.60 от български производители, а вносните идват на лев и двайсет. В процеса на работа ще се откри каква е повода за тази сериозна разлика в цените ", сподели Георги Марински - шеф бранш в Икономическа полиция към ГДНП.

Акцията ще продължи и в други обитаеми места.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР