Администрацията на Централен организира среща с директори на градини

...
</TD
> Администрацията на Централен организира среща с директори на градини
Коментари Харесай

Проверяват храната във всички ясли и градини в Пловдив

Администрацията на " Централен " провежда среща с шефове на градини и ясли от региона и представители на общинския отдел " Образование ", РЗИ и ОБДХ , предава Plovdiv24.bg .

" Вчера изпратихме писмо до ОБДХ, с което призоваваме по най-бърз метод, в период до 2 октомври, да се създадат инспекции за контрола на качеството на храната във всички ясли и градини, с цел да можем да успокоим родителите, че храната е качествена, че дава отговор на всички стандарти и те умерено могат да си оставят децата и да знаят, че храната е питателна, качествена и дава отговор на всички държавни условия " - сподели заместник-кметът на " Централен " Фиданка Кацарева.

Десетки разтревожени родители звънели в кметството и даже персонално на Кацарева, с цел да питат истина ли е това, което излиза в общественото пространство. 

" Болни деца, дай боже, да няма. Родителите се тормозят от изявленията, които царят на всички места " - изясни тя.

От ОДБХ разясниха, че по съответния сигнал в началото на седмицата са  направени няколко инспекции и не са открити несъответствия. Единственото противоречие е, че е открито пилешко месо без етикет, за което е написан акт за определяне на административно нарушаване. 

Директорката на ДГ " Майчина грижа " допусна, че обстановката е в следствие на  еднократно даване на някаква храна, само че посочи, че не се знае дали това е храната за деня и дали това, което се показва в клипа, е тъкмо такова. 

От РЗИ допълниха, че казусът от репортажа е предаден в прокуратурата.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР