Административният съд в Пловдив реши да не се броят бюлетините

...
</TD
>Административният съд в Пловдив реши да не се броят бюлетините
Коментари Харесай

Няма да броят бюлетините за общински съветници на Пловдив

Административният съд в Пловдив реши да не се броят бюлетините за избор на общински съветници, както желаеха от Политическа партия " Глас национален ", предава Plovdiv24.bg .

Адвокат Юлияна Рангелова, която бе претендент за кмет и лидер на листата общински съветници от Политическа партия " Глас национален ", Решение № 332-МИ от 30.10.2023 година на ОИК - Пловдив за избор на общински съветници на Пловдив. 

Жалбоподателят смята, че решението е незаконосъобразно, погрешно и голословно. Твърди, че са позволени нарушавания, свързани с броене на гласовете, отчитането на недействителните бюлетини и регистрираните преференции във връзка с Политическа партия " Глас национален ". 

Оспорването е поради многочислените комплицирани протоколи и се желае ново броене на недействителните бюлетини. Поискано е ОИК да показа в удостоверен дубликат цялата административна кореспонденция, послужила за издаване на оспореното решение, в това число и заверени преписи на протоколите на секционни изборни комисии (СИК), които са разказани от жалбоподателите.

" Съдът откри производството по оспорваност. По отношение на желаното ново броене се произнесе, че може да го направи единствено в случай че има несъгласие от членове на СИК. Това е в несъгласие с практиката на Върховния административен съд " - разяснява за медията ни юрист Рангелова.

Юристите се чудят по какъв начин ще бъде открита неистинността на изборните документи, без да се отварят чувалите с бюлетини. Ще се изчака решението на съда с претекстовете и по-късно ще се преценя дали да се апелира пред по-горната инстанция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР