99% е шансът Пловдив най-после да си има зоологическа градина,

...
</TD
>99% е шансът Пловдив най-после да си има зоологическа градина,
Коментари Харесай

Общината: 99% е шансът Пловдив най-после да има зоологическа градина, и то до края на 2023 г.

99% е шансът Пловдив най-сетне да си има зоологическа градина, и то още до края на 2023 година. Община Пловдив е направила напълно нова идея за пространството. Разработката е на общинските проектанти благодарение на експерти в тази област, научи Plovdiv24.bg

Идеята е да се употребяват съществуващите уреди, като се приспособяват към променените условия, разкри заместник-кметът по строителство и вложения, който е мотор на новата разработка. В момента заместник-кметът прави калкулации и ще е подготвен със сметките до края на годината. 

Плановете са при започване на идната година да се разгласи публичната поръчка за реализатор, а в това време да се организира обществено разискване, след което да се подписа контракт с Фонда за устойчиви градове. Прогнозата е през март да се избере изпълнителят и работата незабавно да започва. Така обектът ще е приключен до края на годината. 

Рестартът на плана за зоологическата градина става вероятен след прекъсването на пробива при Водната палата. Очаква се на последната за тази година сесия на пловдивския общински съвет на 19 декември съветниците да гласоподават окончателното му преустановяване.

Този обект беше очакван да се осъществя с част от 30-милионния заем от Фонда за устойчиви градове. За да не загуби Пловдив тези средства, общинската администрация предлага парите да бъдат ориентирани към зоологическата градина и реконструкцията на Дондуковата градина. 

За обновяването на градската градина има определен реализатор и компанията е подготвена незабавно да стартира работа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР