73 са одобрените кандидати, подали документи в периода 1 ноември

...
</TD
>73 са одобрените кандидати, подали документи в периода 1 ноември
Коментари Харесай

73 са одобрените кандидати за алтернативно отопление по Програма Life

73 са утвърдените претенденти, подали документи в интервала 1 ноември 2023 – 31 януари 2024 година, за прекосяване към различно отопление на семействата.

В случаите на прекосяване към отопление с природен газ утвърденият претендент в двумесечен период от оповестяване на резултатите /до 5 април/ показва в общината механически план за газификация на парцела /включващ и типа на отоплителните уреди - газов казан или газов конвектор/и/, според условията на нормативната уредба.

В случаите на прекосяване към отопление с пелетна камина с водна риза или на отопление с казан на пелети с водна риза утвърденият претендент в двумесечен период от оповестяване на резултатите /до 5 април/ показва техническа скица на инсталацията на водна риза, която включва наложително типа и мощността на отоплителния апарат на пелети.

Приемът на документи за кандидатстване продължава, като поканата към жителите ще остане отворена до привършване на финансовия запас по плана, само че не по-късно от 30 април. Класирането на претендентите, подали формуляри в интервала 1 февруари – 30 април, ще бъде осъществено до 31 май, оповестява Община Русе.

Дейностите се правят по Основната фаза на Интегрирания план " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух " по Програма " LIFE “ на Европейския съюз.

Оценката на претендентите по критериите и посредством спортен асортимент беше осъществена от работна група специалисти по плана.

Списъка с утвърдените претенденти може да намерите .

Условията и периодите за кандидатстване по 4-ата фаза от програмата вижте .
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР