65 рисунки на ученици от България и Република Северна Македония

...
</TD
>65 рисунки на ученици от България и Република Северна Македония
Коментари Харесай

Рисунки на ученици от България и Република Северна Македония представиха в галерия в Русе

65 рисунки на възпитаници от България и Република Северна Македония са изложени в Художествената изложба в Русе /РХГ/ на ул. " Борисова “ 39. Поводът е провеждането на третото издание на националния конкурс с интернационално присъединяване " Аз, ти, той – ние сме Европа “, заяви галерията.

Тази година в самодейността са взели участие над 400 творби на деца и младежи от цялата страна и чужбина, като 50 от тях завоюваха награди. Събитието се е трансформирало в обичайната годишна самодейност и се провежда от Международно сдружение " Елиас Канети “, Гьоте-институт, Европа Директно – Русе и Художествената изложба в града с поддръжката на Община Русе. Сред гостите на събитието, пристигнали да се срещнат с направеното от младите гении, бяха регионалният шеф Драгомир Драганов и кметът Пенчо Милков. " Развивайте креативните си благоприятни условия, развихрете въображението си и търсете постоянно опция да се срещате със своите връстници от Европа.

Почувствайте Европа, опознайте я, пътувайте и преоткривайте гордостта, че сме част от това общество “, сподели Драганов в обръщението си към участниците в състезанието. Според него реализирането на сходни начинания е извънредно значимо за възпитаване на подрастващите в европейски полезности.

" Събитие като днешното подтиква децата да откриват какъв брой е значимо да сме част от Европа, една демократична общественост, която е поръчител за мира и благоденствието “, добави Драганов, като показа, че всички ние би трябвало да имаме опцията да живеем в мирна и щастлива Европа. Областният шеф уточни още, че войната, която се води сега в Украйна е неприемлива.

Той благодарение на специалисти от РХГ избра да награди рисунката на 10-годишната Дебора Георгиева от град Бяла, която е ученичка в Начално учебно заведение " П. Р. Славейков “. До дни тя ще получи грамота и предметна премия от Драганов. Не на последно място регионалният шеф изрече признателност на управлението на Община Русе за сериозната поддръжка на самодейността.

От своя страна кметът на Община Русе Пенчо Милков показа, че Денят на Европа би трябвало да бъде запомнен като ден на приятелство и съдействие. По неговите думи днешният ден е празничен, тъй като той внася мира в Европа, който в последна сметка се съхранява от съюза на европейския страни. Кметът Милков изрази вяра, че за участниците самодейността няма да е само конкурс за рисунка, а в тяхното сърце ще остане, че сред децата и хората от всички страни би трябвало да се откри мир и звук на съдействие.

Директорът на РХГ Елена Великова благодари на всички участници и даде обещание в скоро време да се направи биенале на детската рисунка. Председателят на интернационално сдружение " Елиас Канети “ проф. дфн Пенка Ангелова сложи акцент на ролята на гражданското общество и това по какъв начин то може да работи отлично с локалната и държавната власт. Ценностите и корените на Европейски Съюз са в европейската концепция за независимост. Ето за какво основаването на условия, нужни за оформянето на по-нататъшното рационализиране на Европа, също е част от самооценката на политическото обучение “, сподели тя и акцентира смисъла на задълбочените знания за Европейски Съюз и неговите институции. " Именно това е нашето бъдеще, за което тъкмо след 1 месец ще гласуваме “, съобщи още проф. Ангелова. Тя напомни и редица исторически обстоятелства за основаването на Европейски Съюз.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР