55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците, по

...
</TD
>55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците, по
Коментари Харесай

Продължава надграждането на видеонаблюдението на територията на община Русе

55 нови камери са инсталирани в Парка на Възрожденците, по ул. " Александровска “, на детски площадки и в детски градини, оповестяват от Община - Русе. 

Нова съвременна техника за видеонаблюдение е инсталирана в Парка на Възрожденците, като денонощният надзор на региона е подсигурен с 16 нови видеокамери от висок клас. Шест детски площадки на територията на града също са подсигурени с общо 12 устройства за видеонаблюдение, като на още 5 следва монтирането на камери.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. " Александровска “ в региона от пл. " Хан Кубрат “ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е сложена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при цялостна мрачевина, което ще увеличи потенциала на системата за денонощен видеоконтрол по отношение на опазването на обекти и публичния ред и сигурност.

Общинският център за видеонаблюдение продължава да уголемява обсега си, като е планувано поетапно да бъдат включени и всички устройства за денонощен надзор, ситуирани в обитаемоте места в община Русе. До този миг са присъединени всички камери в Долапите и Средна кула, както и в гр. Мартен.

Системата за видеонаблюдение разполага към този момент с над 1150 камери, сложени на основни публични места, детски и спортни площадки, учебни заведения и основни пътни сектори. Тя спомага и за предварителна защита против вандализъм на общинско имущество и инфраструктура, определяне на нерегламентирано изхвърляне на боклуци и други, както и за навреме подаване на информация към органите на Министерство на вътрешните работи за откриване на причинители на престъпни действия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР