513 000 лева от бюджета на Община Пловдив ще бъдат

...
</TD
>513 000 лева от бюджета на Община Пловдив ще бъдат
Коментари Харесай

След пожара Община Пловдив се сети да застрахова Пампоровата къща

513 000 лв. от бюджета на Община Пловдив ще бъдат обезпечени за застраховка на емблематични обекти в града. За задачата администрацията е пуснала социална поръчка със период до 11 април за подаване на документи, видя Plovdiv24.bg в ЦАИС.

Това се случва единствено два месеца, откакто пламтя къща в Стария град, в непосредствена непосредственост до Античния спектакъл. Става въпрос за Пампоровата къща, която след това се оказа, че няма застраховка, а парите за ремонта би трябвало да бъдат отделени от общинския бюджет.

Точно на 26 януари писък на сирени наруши тишината до пловдивската митрополия. Оказа се, че гори въпросната къща, която се употребява като съблекалня за реализатори, които имат концерти и представления на Античния спектакъл. Сградата, която е монумент на културата, трябваше да е затворена и зазимена за зимния сезон, когато е затворен и Античният. Оказа се обаче, че късо съединяване на бойлер е предизвикало пожара. Появи се и, в който е трябвало да бъде заключена с включен СОТ и изключено електричество.  

Впоследствие пожарът и гасителните дейности на огнеборците предизвикаха които би трябвало да бъдат отстранени и платени от бюджета на общината.

Така след този гаф на управлението на ОИ “Старинен Пловдив ", къщата е включена в листата със застраховките дружно с други емблематични обекти и къщи в Стария град - Балабанова, Хиндлиян, Баятова, Клианти, Павлити, Нишанян, Стамболян, Недкович, Данчова, Антонова, Ламартин. А също и АМТИИ, кино “Космос ",  Малката и Голямата Базилика, Античния спектакъл, Римския стадион, библиотека “Иван Вазов ", лятно кино “Орфей ".

Всъщност пуснатата социална поръчка за застраховките е обособена на три позиции:

- " Имуществено обезпечаване на застроени парцели - общинска благосъстоятелност “;

- " Застраховане на служебните коли на Община Пловдив и звената на общинска бюджетна прехрана със застраховки " Гражданска отговорност " на автомобилистите, " Злополука “ на пасажерите в средствата за публичен транспорт и " Автокаско “ на МПС “;

- " Застраховане на съоръжение, добито по Проект " Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Пловдив “ и друго съоръжение ".

Така с изключение на културни обекти в листата са включени и други знакови здания и парцели на общината - общинската и районните администрации и техните подразделения на разнообразни адреси,  кметската колиба на регион “Северен ", детски ясли и градини, подлезите,, музеи и галерии, постройките на общинските дружество и оборудването, в това число и костницата на Оперативна програма “Траурна активност ", пазарите, помпената станция, депото за боклуци в село Шишманци.

Тук са и не по-малко значимите спортни обекти: стадионите “Тодор Диев " и “Марица ", “Христо Ботев ", Гребната база, плувният комплекс “Нептун ", спортна зала “Строител ", зала “Дунав ",  спортна зала Колодрума.

Застраховани ще бъдат и 335 транспортни средства, като тук се включват леки коли, тежкотоварни и профилирани на общинските предприятия.

Застраховки ще бъдат направени и на спирките на градския превоз, включително и таблата, осведомителната система, светофарите включително пешеходни и велосипедни, камерите по кръстовищата и оборудването по системата за градския превоз.

Възложител на публичните поръчки е самият кмет в сходство с последните промени по закона, съгласно които само кметът, заместниците му или секретарят на Общината може да извършват тази функционалност..

Застраховките са за една календарна година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР