4 години и 8 месеца в затвора ще лежи Камен

...
</TD
>4 години и 8 месеца в затвора ще лежи Камен
Коментари Харесай

Няма мърдане! Не намалиха присъдата на Камен от касапницата на пътя за Созопол

4 години и 8 месеца в пандиза ще лежи Камен Филипов, който аргументи зверската злополука на пътя за Созопол. Това реши Апелативен съд – Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Тежкият случай, стана в късните часове на 28 февруари 2020-а. На към километър след изхода на Бургас в посока " Крайморие “ рейс " Мерцедес “, ръководен от Филипов, прегази мъж и жена,  до момента в който оглеждат вредите по колите си след лека злополука.  При първия случай тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, с цел да не пречат на придвижването. Докато оглеждали следствията за колите си, водачът на рейса блъснал една от спрелите коли,  помел и двама от водачите - мъж и жена, които починали на място. Скоростта му била 205 км/час.

Камен Филипов е наказан на " отнемане от независимост “ за период от четири години и осем месеца, което наказване да бъде изтърпяно дейно при първичен " общ “ режим. Подсъдимият е лишен от право да ръководи МПС за период от пет години. Първоинстанционната присъда е обжалвана от подсъдимия и частните обвинители през Апелативен съд – Бургас.

" След цялостна служебна инспекция на обжалвания правосъден акт и съобразявайки недоволствата на страните за неправда на акта в частта му по отношение на наложените на санкции, въззивната инстанция е направила извода, че първоинстанционната присъда е законосъобразна, обоснована и обективна.

Апелативните съдии показват, че наложените на подсъдимия санкции " отнемане от независимост “ и " отнемане от право на ръководство на МПС “ са обективни, респективно както настояванията за нарастване размерите на наказванията, по този начин и настояванията за тяхното понижаване са неоснователни.

Постановеният правосъден акт предстои на касационно обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд на Република България в петнадесетдневен период от съобщаването на страните, че е направено “, оповестиха от Апелативен съд – Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР