3 049 932,87 лева е печалбата на смесеното дружество Пълдин

...
</TD
>3 049 932,87 лева е печалбата на смесеното дружество Пълдин
Коментари Харесай

Пълдин туринвест с над 3 млн. лв. печалба, нито лев не влиза в общинската хазна

3 049 932,87 лв. е облагата на смесеното сдружение " Пълдин туринвест " АД за 2022 година. Община Пловдив обаче няма да получи нито стотинка от сумата. Предложението на Георги Гергов, ръководител на Съвета на шефовете в сдружението, е балансовата облага от финансовия резултат за предходната година да се използва за покриване на непокрити загуби от минали години. Това ще се разисква на идното Общо заседание на акционерите (ОСА), планувано за 15 септември и с аварийна дата 4 октомври 2023 година, предава Plovdiv24.bg .

Точно преди един месец - на 4 август, в община Пловдив е постъпила покана за привикване на постоянно Общо заседание на акционерите на " Пълдин туринвест " АД. Общината е акционер в сдружението и собственик на 25% акционерен дял от капитала, а с решение на Общинския съвет нейн представител в ОСА е избран съветникът Ясен Михайлов. 

ОСА би трябвало да утвърди годишния отчет за активността на сдружението, годишния финансов доклад и отчета на самостоятелния инспектор, разпределението на годишния финансов резултат, освобождение от отговорност на членовете на Съвета на шефовете, избиране на регистриран инспектор за самостоятелен финансов доклад за 2023 година Дневният ред е изпратен до община Пловдив дружно с поканата за събранието и план за решение на всяка точка. Именно в т. 3, касаеща разпределението на облагата, се предлага сумата от 3 049 932,87 лева да се употребява за непокрити загуби от минали години.

На идната сесия на пловдивския общински съвет на 7 септември би трябвало да се гласоподава каква позиция по точките в дневния ред да изрази представителят на община Пловдив в ОСА.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР