272 декара горски фонд край Паничери, от които 170 дка

...
</TD
>272 декара горски фонд край Паничери, от които 170 дка
Коментари Харесай

Огромни са щетите след вчерашния пожар в Пловдивско

272 декара горски фонд край Паничери, от които 170 дка борова гора, 50 дка широколистна гора и 52 дка поляни; 300 декара лозя и изоставени сливови градини и 600 лесонепригодни площи; 800 декара стърнище с неприбрана плява и кравеферма - това са вредите, нанесени от .

Шест екипа огнеборци от локалната районна работа,подпомогнати от пожарникари от Карлово и Пловдив се бориха близо 12 часа с преодоляването на сериозната обстановка, разразила се на извънредно необятен фронт, мъчнопроходим терен и най-вероятно е породена от човешка немарливост. Разстоянията сред огнищата на обособените пожари са повече от 100 км едно от друго. Огнеборците бяха интензивно подкрепени от чиновници на ДГС " Хисаря ".

Кметицата на курортния град - Пенка Ганева също оказа скъпа помощ при работата на терен, като бе провела помощ от доброволци от общината и обезпечи храна и вода в по- късните часове на деня, заради дългите и изтощителни часове неотклонен труд.

Напрежението в Оперативен център на пловдивската пожарна също бе голямо, като непрестанно се постановяваше предислоцираме на екипи от едно към друго местопрестъпление. По време на развихрите се пожари лумна огън в кравеферма на територията на село Долна Махала. Въпреки бързата интервенция на огнеборците, по-голяма част от двуетажната постройка, както и две животни бяха погълнати от огъня, оповестиха от пловдивската пожарна и още веднъж апелираха към висока обществена отговорност:

Не палете стърнища, с цел да разчиствате аграрни земи- това е неразрешено и се носи съответна административно наказателна отговорност. Ако не бъде кръстосан на време огънят бързо се придвижва към прилежащи ниви, здания и горски територии, а нетипично високите за сезона температури, съчетани с поривите напразно, способстват за извънредно бързото разпространяване на пожар.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР