244 деца взеха участие в днешното второ електронно класиране за

...
</TD
>244 деца взеха участие в днешното второ електронно класиране за
Коментари Харесай

Ясни са резултатите от второто класиране за прием в първи клас

244 деца взеха присъединяване в днешното второ електронно класиране за банкет на възпитаници в първи клас за 2023/2024 образователна година в общинските учебни заведения. Обявените свободни места бяха 504. Резултатите демонстрират, че са класирани 171 деца, като 75,4 % от тях са в описите на признатите по първо предпочитание. За тези деца следва записване в период до 20.06.2023 година

До тогава родителите би трябвало да показват всички нужни документи за инспекция в учебното заведение, в което са класирани. Не се изискват документи за засвидетелствуване на адресните регистрации на децата, защото инспекцията е автоматизирана. 

За да няма усложнения при подаването на документите за записване, родителите на класираните деца е належащо да уточнят времето за записване, като се свържат с представители на учебното заведение или потърсят настояща информация на интернет страницата му.

За некласираните 73 деца следва трето класиране. То ще бъде извършено на 27 юни 2023 година Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 21 юни (вкл.). Срокът за подаване онлайн на заявки за присъединяване в това класиране е 25 юни 2023 година (вкл.). За  подаване на заявки за кандидатстване на книжен притежател в учебните заведения срокът е 23 юни 2023 г. 

Полезно е за родителите на некласираните деца да знаят, че заявките им се трансферират автоматизирано към третото класиране, само че поради променения брой свободни места предлагаме да се подадат нови заявки, съобразени с опциите на учебните заведения за банкет. За задачата е належащо да анулират първичните си заявки и да подадат нови.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР