200 ученици от цялата страна ще се състезават по правилата

...
</TD
>200 ученици от цялата страна ще се състезават по правилата
Коментари Харесай

Слънцемобил, еко часовник и соларен панел за училищна раница на Лего Лигата в Пловдив

200 възпитаници от цялата страна ще се състезават по разпоредбите на международния формат, а всички гости могат да се включат в целодневната стратегия от изложения, работилници и демонстрации

Робот слънцемобил, който се задвижва със слънчеви панели ще показват млади изобретатели на Фестивала за Лего роботика на 8 юли в Колодрума. Учениците от Разград са създали прототипи от отпадъчни материали – картон, пластмаса, дърво, фолио и хартия, и ще го покажат по време на събитието.

24 тима финалисти с участници от 10 до 16 години, определени всред 50 учебни заведения от цялата страна, ще премерят сили в съревнование с Лего роботи, изпълнявайки задачи по разпоредбите на международния формат FIRST® LEGO® League. Темата тази година е " Суперсили “ - с акцент върху възобновимите и обичайните източници на сила, като задачите на надпреварата са свързани с нея. На нея са отдадени и изследователските планове на участниците.

С два тима се включва тим Kinder coder към читалище " Захари Стоянов “ в града под тепетата. Kinder Babies ще презентират концепцията по какъв начин топлината на човешкото тяло може да се употребява за зареждане на телефони. А Kinder Bots, в който влизат възпитаници от пловдивското ОУ " Васил Петлешков “, показват първообраз на постройка с машинален слънчев покрив, който сменя позицията си съгласно равнището на светлината, с цел да усили успеваемостта на панелите и количеството създадена сила.

Соларен панел за учебна раница, който може да зарежда или пауър банка (преносимата батерия) в раницата, или непосредствено телефона или преносимия компютър, ще показват " Роботчовците “ от Русе. Отбор mivka, също от Русе, показва план за домакински Водноелектрическа централа – откритие, посредством което силата на употребяваната вода в жилищата на многоетажни здания се трансформира в електрическа сила за потребностите на семействата. Третият русенски тим показва софтуерно решение, което употребява вибрациите на звука, с цел да зарежда осветлението в обещано помещение. Учениците са го тествали по време на танцов театър в учебно заведение.

Умен електромер и приложение, посредством което домакинство или офис може да управлява своето ползване, произвеждане на електричество от солена вода в частните домове, са част от изследователските планове, които ще презентират пред жури и аудитория участниците във фестивала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР