14 000 ученици ще развият практически умения по нов образователен

...
</TD
>14 000 ученици ще развият практически умения по нов образователен
Коментари Харесай

Проектът Презареди бъдещето си стартира в Русе

14 000 възпитаници ще развият на практика умения по нов учебен план " Презареди бъдещето си “ на Джуниър Ачийвмънт и фондация УниКредит. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката проф. и представители двете организации, оповестяват от МОН. " Стартирали сме серия от промени и задачата ни е да сложим основата за цялостна смяна на метода на оценяване на знанията на учениците – от наизустяване на познания към образуване на умения и компетентности, “ сподели министър. Затова МОН ще си сътрудничи с неправителствения бранш, обществените сътрудници и бизнеса в планове и начинания, които оказват помощ на учениците да се приготвят за по-добра професионална и личностна реализация.

Проектът " Презареди бъдещето си “ се реализира взаимно в няколко европейски страни, а в България започва пилотно от януари 2024 година в учебни заведения от областите София, Бургас, Варна, Търговище, Добрич, Плевен и Русе. Училищата, които ще вземат участие в пилотната фаза бяха определени на конкурсен принцип от Джуниър Ачийвмънт България на база на своята мотивация и данни от Механизма за обсег, предоставени от Министерството на образованието и науката.

Основните действия включват образования и методическа поддръжка за преподавателите и редица на практика ориентирани стратегии за учениците, включващи образование по финансова просветеност и умения отвън класната стая, иновационни лагери, уебинари и работилници за кариерни умения, визити в компании в родните им градове и благоприятни условия за летни стажове.

Ще са включени възпитаници на възраст от 10 до 19 години, като задачата е те да бъдат подкрепени в развиването на основни познания и умения, значими за пълноценното им присъединяване в обществения и икономическия живот.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР