1000 полицаи ще осигуряват обществения ред преди, по време и

...
</TD
>1000 полицаи ще осигуряват обществения ред преди, по време и
Коментари Харесай

1000 полицаи, 20 кучета, 10 коня и две водни оръдия охлаждат страстите за дербито в събота

1000 служители на реда ще обезпечават публичния ред преди, по време и след футболната среща сред " Ботев " и " Левски " тази събота, оповестиха на умишлен брифинг от управлението на ОДМВР, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Спортното събитие ще бъде обезпечено с задоволителен човешки запас, разяснява шефът на полицията старши комисар.

В защитата ще бъдат включени 20 кучета, 10 коня и две водометни машини, добави заместникът му комисар Радослав Начев.

Въведен е сериозен пропускателен режим. На стадиона няма да бъдат позволяват лица с непознат документ, билет или покана. Забранено е влизането без персонална карта, като се изключи малолетни, под влияние на алкохол, наркотични или упойващи субстанции, или с нападателно държание.

Не може да се носят бутилки, предмети от трошлив или изключително корав метал, обемисти предмети и движимости, чадъри с дълги дръжки, флагове и трансперанти с дръжки по-дълги от метър и половина и диаметър по-голям от 1 сантиметър, като се изключи олекотени пвц тръби с диаметър до 2.5 см.

При определяне на тези нарушавания лицата ще бъдат отстранявани от спортното оборудване. 

При непокорство на полицейски органи, навлизане на спортния терен, палене на огън и други нарушавания ще се постановат наказания. 

" Надявам се с това съвременно оборудване да се промени отношението на крайните последователи, тези, които виждат във футболната среща опция да изразят своята експанзия или по-емоционално държание. Този стадион е без писта, а пистата лимитира публиката непозволено да хвърля предмети или да прави вербални дейности. Много по-различно е и се надяваме на по-цивилизовано държание, което да трансформира футболната среща в празник " - сподели шефът старши комисар.

От полицията молиха по-навременно идване за мача. Всички 8 входа на стадиона ще се отворят в 17.30 ч. Във всеки вход ще се обособят две обособени места за пропускателен режим. Ще се минава през няколко стадия на пропускане, с първична инспекция на документи за идентичност и валидността им, попълване на място на заявления за съпътстващите малолетни и малолетни лица, в случай че не се носят такива. Декларацията може да се изтегли от интернет и да се попълни авансово.

Около паркинг местата, в периферията на стадиона ще има стюарди на клуба, които ще насочват феновете според от билетите им, в случай че някой не е наясно от кое място би трябвало да влезе. 

На гърба на билетите са систематизирани всички съществени условия са изписани и всеки може оттова да ги прочете, добави полицейският началник.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР