10 години от разкриването на дневните центрове Мечо Пух“ и

...
</TD
>10 години от разкриването на дневните центрове Мечо Пух“ и
Коментари Харесай

Отбелязваме 10 години от разкриването на дневните центрове Мечо Пух и Дъга в Русе

10 години от разкриването на дневните центрове " Мечо Пух “ и " Дъга “ в Русе означи през днешния ден Сдружение " Дете и пространство “. Кметът посети центровете, с цел да изрази своята поддръжка към дейната им активност. Той прегледа кабинетите за рехабилитация и терапия, както и актуализирания физкултурен салон, който дава отлични условия за физическа интензивност и лечебни занимания.

" Изказвам своята дълбока благодарност към всички, които способстваха за развиването на тези центрове – управлението, екипите от експерти, доброволците и, несъмнено, родителите и околните, които всекидневно споделят своята обич и грижа. Вярвам, че дружно можем повече и че нашето общество ще продължи да се развива в дух на съпричастност и поддръжка. Убеден съм, че Сдружение " Дете и пространство “ ще продължи своята задача да усъвършенства живота на децата, младежите и възрастните с увреждания ", сподели кметът. Той връчи на административния шеф на двата центъра Мария Йорданова приветствен адрес и почетен плакет в символ на благодарност за активността им.

Празникът мина със занимателни спортни и развлекателни игри с присъединяване на децата от центровете. Услугите, които дават дневен център за деца и младежи с увреждания " Мечо пух " и дневен център за пълнолетни лица с увреждания " Дъга " са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват непрекъсната грижа за здравното, прочувственото и поведенческото развиване, както и за насърчаване на умения за самообслужване и самостоятелен живот. Сдружение " Дете и пространство ", което ръководи двата центъра, се стреми да приобщава към полезностите, задачите и дейностите си деца, младежи и родители от общности и групи в неравностойно обществено и маргинализирано състояние.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР