1 516 800 лева ще бъдат предоставени за реновиране на

...
</TD
>1 516 800 лева ще бъдат предоставени за реновиране на
Коментари Харесай

Наляха 1,5 млн. лв. в родилното на ул. Весела

1 516 800 лв. ще бъдат предоставени за реновиране на част от базата Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ " Свети Мина " на ул. " Весела " № 3, както и закупуване на нужната инсталация за реализиране на първокласен лековит развой на пациентите в лечебното заведение. Това взеха решение на днешното си съвещание общинските съветници на Пловдив. Предложението на групата " Алтернатива за Пловдив " събра болшинство от 29 гласа " За ", 0 - " Против " и 10 - " Въздържали се ".

По време на дебатите по точката се разгоря сериозна полемика. Някои от съветниците показаха мнение, че това са незадоволителни средства, а други не бяха напълно съгласни да се дават пари за общинското опазване на здравето и по какъв начин по този начин тъкмо за това здравно заведение е предлагането, в случай че има и други общински заведения, които са в неприятно положение, съгласно от " Съюз за Пловдив ".

Веселка Христамян от Демократична България напомни, че отчет на шефа е за 800 000 лв., като не става въпрос за акушеро-гинекологична инсталация. А останалите средства няма да са задоволителни за съвременен акушеро-гинекологичен център, който да притегли и вдигне имиджа на това лечебно заведение.

Доц. Атанас Баташки отбрани тезата, че това е първата стъпка към създаване на общински център за репродукция и е в действителност неотложно това да се случи, защото Пловдив има потребност от това и можем да желаеме и пари от страната.

от " Алтернатива за Пловдив " репликира, че, когато някое здравно заведение има проблеми, то би трябвало да се внесе отчет и да се даде предложение за средства. " Досега никой не е правил искане за постройката на ул. " Весела ", което и здравно заведение на общината да вземете все ще има проблеми и ще се нуждае от финансиране, което ние ще приемем. ", отвърна той на.

Д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ напомни, че сградният фонд е за акушеро-гинекологично заведение и би трябвало възобновяване, защото настоящето състояние и изискванията на труд на лекарите не дават отговор на актуалните условия. Отделно това заведение се употребява и за образование на неонатолози, а неналичието на инсталация затруднява специализантите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР