Тазнощният удар на Русия по украински области е бил извършен

...
Тазнощният удар на Русия по украински области е бил извършен
Коментари Харесай

Първо дронове, след това и ракети по Украйна

Тазнощният удар на Русия по украински области е бил осъществен първо с дронове, а по-късно и с ракети. Една по една областите анулираха въздушната паника, откакто в продължение на няколко часа картата на Украйна светеше в алено, като се изключи най-западните региони.

Според известията на украинските източници, главният удар на руснаците е бил ориентиран към Днепропетровска област, където са се чули десетки гърмежи. Все още не е излязла информация гърмежите от какво са провокирани – от работата на зенитните ракети, или от ударите на ракети, които са пробили защитата.

Областният шеф на Днепропетровска област Сергей Лисак категорично подсети на жителите да не разгласяват изображения и да не разискват обществено обстановката в региона. Властите считат, че с такива известия в обществените мрежи може да се насочват ударите на съветската войска.

Тази заран започнаха да излизат и информации за следствията от съветските удари. Сергей Лисак разгласява няколко фотоси на нанесените вреди по няколко предприятия и частни домове. Най-тежки са разрушенията, нанесени на едно от транспортните предприятия.

Беше тежка нощ, признава Лисак и рапортува да свалени пет крилати ракети, шест шахеда.

Също по този начин гърмеж се е чул в предградията на Киев. Преди това украинските мониторингови канали писаха за пусната крилата ракета към столицата. Киевската градска военна администрация оповестява обаче, че в хода всички въздушни цели в региона на столицата са били прехванати и в Киев няма опустошения и потърпевши. Това е 13-та офанзива този месец офанзива към Киев.

Общата скица на офанзивата е била такава – към два часа тази нощ съветската войска е изпратила ирански дронове камикадзе, по-късно крилати ракети, а по-късно и балистични ракети.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР