Тази зима три от водещите български клубове - , и

...
Тази зима три от водещите български клубове - , и
Коментари Харесай

Защо и ЦСКА, и Левски, и Лудогорец привлякоха бразилци

Тази зима три от водещите български клубове - , и , се укрепиха в нахлуване. Интересното е, че и трите отбора се довериха на бразилци за своят офанзива - " орлите " привлякоха крилото Рик, " сините " взеха Уелтън Фелипе, а " алените " привлякоха Маурисио Гарсес.
Бърз взор към статистиката за първия полусезон в Първа лига демонстрира, че това общо решение на трите клуба не е лишено от смисъл. Защото бразилците са нацията, която най-често отбелязва голове в българското състезание след нашите лични играчи. За есенния полусезон 2021/22 в Първа лига са паднали 169 български гола, осъществени от 261 родни играчи. На второ място са бразилците, като 16 от тях са осъществили 24 попадения в родния хайлайф.
Най-много от " кариоките " са вкарали Маркиньос от Ботев (Пд) и Октавио от Локо (Сф) - 6 пъти. По 4 попадения са нанизали Родриго Енрике от Черно море и Алекс Сантана от Лудогорец. Два пъти се е разписал различен състезател на " орлите " - Каули, а по един път са вкарали Лукас Салинас и Матеус Дуарте.
На трето място по голове в българския шампионат са французите, които са вкарали 15 гола в полусезона. Лидер измежду тях е Мохамед Брахими от Ботев (Пд) с 4 попадения, следван от Йоан Баи от ЦСКА (3 гола). Антоан Бароан от Ботев (Пд) и Кийлан Лебон от Берое са се разписали по 2 пъти, а Венсан Марсел, Реда Рабей, Виржил Пинсон и Людовик Соарес са вкарали по един път.
В топ 5 народи, вкарали най-вече в Първа лига, са Северна Македония (12 гола) и Еквадор, също с дузина попадения. Интересното е, че от северномакедонските 12 гола 10 са осъществени от един състезател - Дориан Бабунски с екипа на Ботев (Враца). Всичките 12 еквадорски попълнения у нас са забити от един футболист - Жорджи Кайседо от ЦСКА. А
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР