Тази зима ще бъде трудна, трябва да се компенсират тези,

...
Тази зима ще бъде трудна, трябва да се компенсират тези,
Коментари Харесай

Омбудсманът: Зимата ще бъде трудна, хората трябва да се компенсират

Тази зима ще бъде сложна, би трябвало да се компенсират тези, които се отопляват с твърди горива. Хората не могат да изнесат тези високи цени на гърба си, да плануват разноските си, това е сериозен проблем. Важно е да има обезщетения в бюджета и за тези, които са на природен газ. Това сподели омбудсманът Диана Ковачева в ефира на Българска национална телевизия.

Тя разясни, че сега при борсовите цени на тока либерализация ще значи оскъпяване за битовите консуматори.

По думите на омбудсмана по проект от 2025 година и битовите консуматори би трябвало да излязат на свободния пазар. Според Диана Ковачева би трябвало да има по-плавен преход, допустимо е предоговаряне, би трябвало да се направи опит да се постави изпитание този период да се отсрочи.

" Много висок % ще се окажат енергийно небогати, неприятното е, че към момента няма формулировка, уповавам се този парламент да стигне до ясна формулировка за енергийна беднотия. Няма ясни критерии, а това е комплициран развой ", добави Диана Ковачева и добави, че концепцията за двете цени не е рационално решение.

Омбудсманът акцентира, че Закона за персоналния банкрут би трябвало да го има и би трябвало да бъде импортиран.

" Става въпрос за безконечния дебитор, законът би трябвало да е ориентиран към добросъвестните длъжници ", сподели още Диана Ковачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР