Тази зима - международната организация за защита на животните, която

...
Тази зима - международната организация за защита на животните, която
Коментари Харесай

Фондацията апелира за отговорно честване на празниците и за Нова година без фойерверки

Тази зима - интернационалната организация за отбрана на животните, която оказва помощ на изложени на директното човешко въздействие животни, започва обществената и медийна акция „ Красивото за нас е ужасяващо за тях “, с която моли към отговорно честване на празниците.

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се трансформират в сериозни точки освен за хората - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл съставляват сериозна рискове за всички животни около нехайно празнуващите.

„ Всяко куче и котка може да изпадне в под паника боязън при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни. Признаците, по които можете да разпознаете тревожната реакция на животните са учестеното дишане, загуба на ориентировка и нараснало слюноотделяне. При разходка в дните към Коледа и Нова година се предлага животните да се извеждат на мотив с подложен медальон с телефон на притежателя заради риск от изгубване на домашните любимци. Бездомните животни също са изложени на риск, могат да проявят нетипично за тях държание и подплашени от мощния гърмеж да попаднат в заплаха, да излязат на пътното платно, където да изгубят живота си или да станат причина за произшествие. Стресът, който животните претърпяват може да отключи трайни психологични проблеми, “ изяснява доктор Надeжда Мечева, началник на клиниката за бездомни животни към ЧЕТИРИ ЛАПИ.

За животните звуците от фойерверки съставляват реалистична опасност с неразбираем темперамент. Те не схващат от къде идва шумът и какво значи, нито по какъв начин и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено, животните изпадат в неутешима суматоха.

„ Целта на акцията е да разкрие един незабележим за доста от хората проблем, който се изостря всяка година около празниците.

“Красивото за нас е ужасяващо за тях ” илюстрира страха и напрежението, които животните изпитват при шума от пиратки, заря и други фойерверки, до момента в който ние честваме. За да предпазим домашните си любимци, както и бездомните животни, ЧЕТИРИ ЛАПИ приканва всеки от нас да размени зарята или пиратките с по-смислен и по-малко рисков метод на посрещане на празника, “ добавя Деница Славова, началник отдел „ Комуникации “ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.
Кметът на Ловеч не разрешава използването на пиротехнически произведения за новогодишни празници
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед да не се използват пиротехнически произведения по идните новогодишни празниц...

Всеки може да поддържа акцията на фондацията, като се включи в диалога, стартират благодарение на известни персони с отношение към животните в Instagram като употребява хаштага#SoundOff и особено основания гиф със същото име в обществените мрежи. Всички, които се разпознават в идеята на ЧЕТИРИ ЛАПИ могат също и да прибавят особено създадената рамка към профилната си фотография във Фейсбук.

• Научете повече за самодейността на:

• За да подкрепите акцията в обществените мрежи и да покажете Вашата ангажираност, използвайтехаштага#soundoffи гифа:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР