Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция. Това

...
Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция. Това
Коментари Харесай

Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция от 10 години насам

Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция. Това излиза наяве от предварителните данни на Европейската работа за климатични промени „ Коперник “.

Учените са анализирали данните, подадени от екипа на Националната обсерватория на Атина, заяви гръцкото онлайн издание „ Катимерини “. 

Ледниците имат свои точки на закрепване, които от 2000 година до момента понижават стремително

Зимата на 2023-2024 година (от декември 2023 година до февруари 2024 г.) е била белязана от продължителни интервали на високи температури, които доста надвишават нормите за сезона в Гърция.

Гръцкият уебсайт meteo.gr оповестява, че тази зима е била записана като най-топлата в историята на страната, изпреварвайки зимата на 2015-2016 година Уточнява се също по този начин, че през шест от последните 10 години са регистрирани най-топлите зими в историята на Гърция. 

В рамките на няколко дни температурите скачат до 23 градуса и по-късно се намаляват до 3 градуса

Средната оптималната температура през зимния интервал се е повишила с 1,8 градуса по Целзий от 1960 година до 2024 г. 

В Северна Гърция междинната оптималната температура през зимата на 2023-2024 година е била с 2-3 градуса над междинната за интервала 1991-2020 година, до момента в който в останалата част на страната температурата е била с 1-2 градуса по-висока от междинната.

Това е още една стъпка в неверната посока, разяснява представител на Кралското метеорологично сдружение

В нито една част на Гърция отклонението по отношение на междинната оптималната температура не е било под +0,5 градуса по Целзий, оповестява още онлайн издание „ Катимерини “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР