Тази война някои я наричат операция, защото е война между

...
Тази война някои я наричат операция, защото е война между
Коментари Харесай

Дипломат: Почти съм убеден, че израелското разузнаване е знаело за атаката на „Хамас“

Тази война някои я назовават интервенция, тъй като е война сред една страна и една формация, а не сред страна и страна. Такива междудържавни войни сред Израел и арабските страни имаше до 1973 година Това съобщи в ефира на Nova News някогашният дипломат на България в Румъния Валентин Радомирски във връзка спора сред „ Хамас “ и Израел.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 164
Той добави, че една от аргументите за нападението е било това, че и в двете страни – и в Израел, и в „ Хамас “, е настъпила радикализация.

В „ Хамас “ обществеността от ден на ден се радикализира. В Израел също се радикализира държавното управление, защото Нетаняху трябваше да влезе в коалиция с една крайнодясна националистическа партия, с цел да остане на власт. Така че действително и в двете страни се усилиха напрежението и радикализацията, означи Радомирски.

По думите му близкоизточният спор отвлича вниманието на всички, само че основава големи проблеми най-много на американците, тъй като Израел е стратегически съдружник на Вашингтон, припомняйки, че годишно за Израел Съединени американски щати отделят над 3 милиарда $.

Според дипломата към момента не е напълно ясно за какво „ Хамас “ предприе нападението, само че уточни, че е съвсем уверен, че разузнаването на Израел е знаело за офанзивата и трансферира виновността на политическото управление в страната.

По друга тематика – приемането на България и Румъния в Шенген, Радомирски счита, че в случай че още веднъж не бъдем признати в зоната, би могло София и Букурещ да отстранен границите между тях, обяснявайки, че за задачата ще би трябвало да се одобряват разнообразни нормативни документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР