Тази вила на два ката не е от една заплата

...
Тази вила на два ката не е от една заплата
Коментари Харесай

Ето я морската хасиенда на Р. Овч., по закон няма право да бъде на самия бряг

" Тази вила на два ката
не е от една заплата ”

 

Така гласеше една от крилатите епиграми на соца. Понеже си е човек от соца, та и постоянно е бил на държавна работа, т.е. на прехрана на данъкоплатеца , Румен Овчаров попада в същата категория – на хората, които е мъчно да обяснят прекалено много собствености.

 

Защо е значимо да се знае ли? Защото това е индивидът, който е нравствен и политически татко на Корнелия Нинова, която докара и в Българска социалистическа партия, и като собствен заместник-министър на стопанската система, макар делото на страната против нейната приватизация на Техноимпекс, та поради корупционен скандал, който й струваше поста, и той трябваше да се раздели със своя, само че не я загърби. Днес тя е погнала, най-малко съгласно декларациите, които прави през последните дни, корупцията, откакто се сгромоляса от вицепремиерското кресло. В този смисъл, както споделяше Щирлиц, идва и следната " информация за размисъл ”:

Как по този начин, наред с преобширен апартамент в влиятелен квартал на София и друга вила, близо до столицата с предостатъчно огромен двор – цяло ранчо, която сме ви показвали, Р. Овч. е икономисал и за 5-етажна морска хасиенда? Както, отново при соца, гласеше една известна графа в пресата: " Невероятно, само че факт ”.

 
ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Важна е и още една много показателна детайлност по отношение на ситуацията на възскъпия парцел с действителна стойност над 1 млн.евро.

По закон никой няма право да строи на по-малко от 100 метра от линията. Както е елементарно да се види, къщата на Р.Овч. попада в неразрешената за строителство зона на плажа на Бяла.

 

Това е същият проблем, какъвто има с хотела си на брега на морето, само че в Ахтопол, аленият народен представител от неговия другарски кръг Петър Кънев. Подобен проблем съществува и с морския дом на Росен Плевнелиев край Черноморец, който не е ясно дали след развода остана при брачната половинка му или още е негов с подялбата на фамилното имущество.

 

Някой ще похвали Р.Овч. за скромността да избере терен за къщата си в Бяла, не примерно на Слънчев бряг или в Лозенец.

Всъщност градчето никак не е неприятен избор – 6200 м плажове, антична цитадела на носа Св. Атанас, където наред с другото е и единствената винарна от времето на древността по нашите земи – доказателство, че този поминък в действителност е тръгнал от тях.

В композиция с още нещо, което го няма нито на Слънчака, нито в " Луксозенец ” – успокоение. И много по-евтини кръчми. А, както споделят италианците – богатите за това са богати, тъй като не обичат да заплащат.

 

В задачата се пита единствено: къде е Национална агенция за приходите да провери  финансирането на обекта? А къде е екоминистерството, което най-сетне има зелен началник, освен това цялостен вицепремиер – по какъв начин пази морския бряг от презастрояване, изключително от незаконно?

 

 

Пламен Валентинов

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР