Тази вечер всички свине в село Тутраканци ще бъдат евтаназирани

...
Тази вечер всички свине в село Тутраканци ще бъдат евтаназирани
Коментари Харесай

БАБХ обяви какво ще се свърши още тази вечер заради страшната чума по свинете

Тази вечер всички прасета в село Тутраканци ще бъдат евтаназирани и загробени. Това сподели изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев по време на изключителна конференция.
„ През последните две години се опитахме да създадем по този начин, че чумата да не влезе в България. За нас не е изненада, че това се случи, тъй като това е един извънредно нападателен и резистентен вирус и ограниченията, които ние приложихме, се основават на това по какъв метод най-вероятно се предава вирусът – посредством диви свине или предаване посредством човешката активност, изключително храни с генезис прасета “, сподели още доктор Илиев.
Той изясни, че притежателят на 7 свине в с. Тутраканци е извикал ветеринарен доктор, само че три от животните са умрели, за което са били осведомени формалните лекари във Варна. „ Пробите бяха изпратени в референтната лаборатория за африканската чума. Резултатът е доказан. С полицията сме взели ограничения да се ограничи придвижването в с. Тутраканци, ревизират се всички коли за прасета и свински артикули. Общо свинете в селото са били 30, само че са останали 23. Тази вечер животните ще бъдат евтаназирани и загробени “, сподели още той и уточни, че е значимо в тази обстановка ограниченията да бъдат незабавни.
„ В Румъния има 202 000 болни от африканска чума животни и ние се стараем да не позволяваме да се случва това и у нас “, разяснява доктор Илиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР