Тази вечер във Франция се изиграха мачовете от последния 38-и

...
Тази вечер във Франция се изиграха мачовете от последния 38-и
Коментари Харесай

ПСЖ приключи сезона със загуба, Монако остана извън Европа, Нант се спаси за сметка на Оксер

Тази вечер във Франция се изиграха мачовете от последния 38-и кръг в Лига 1, след който станаха дефинитивно ясни всички участници в евротурнирите през идващия сезон, както и кой е последният изпаднал отбор в Лига 2.

На върха ПСЖ към този момент бе коронясан за новия остарял първенец, а в последния си мач отстъпи с 2:3 на Клермон при последната изява на Лео Меси с екипа на парижани.

Олимпик Марсилия, който завършва сезона на 3-ото място пък отстъпи с 0:1 при визитата си на към този момент изпадналия Аячо.

В борбата за 4-ото място и присъединяване в Лига Европа наесен краен победител излезе съставът на Рен, който победи с 2:1 като посетител Брест и се възползва от неверната стъпка на Лил, който приключи 1:1 също надалеч от вкъщи против Троа, което остави " песовете " на 5-ата позиция в крайното нареждане и те ще би трябвало да се задоволят с присъединяване в Лигата на конференциите.

Носителят на Купата на Франция Тулуза, който имаше към този момент обезпечено място в групите на Лига Европа пък надигра с 2:1 като посетител Монако и по този метод остави " монегаските " без място в европейските клубни шампионати през идващия сезон.

На дъното също имаше драма, защото Нант и Оксер трябваше да дефинират кой ще бъде последният изпаднал отбор. В последна сметка " канарчетата " останаха в елита, откакто победиха с минималното 1:0 вкъщи състава на Анже, за който от дълго време беше ясно, че през идната акция ще играе в Лига 2, до момента в който Оксер отстъпи с 2:3 вкъщи против Ланс и след единствено един сезон в най-високото равнище още веднъж се завърна във втория ешалон.

Това бе и последният сезон във френската Лига 1 с 20 участници, защото от идната акция тимовете в нея ще бъдат 18.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР