Тази вечер в за първи път ще видите дискусия с

...
Тази вечер в за първи път ще видите дискусия с
Коментари Харесай

НА ЖИВО в Референдум: За първи път основните политически играчи в едно студио пред камерите на БНТ

Тази вечер в за първи път ще видите полемика с главните политически играчи в едно студио пред камерите на Българска национална телевизия.

Каква би трябвало да е смяната, нужна за сформиране на държавно управление в идващото Народно заседание и какви са вероятните партньорства - онлайн в ефира дискутират: Деница Сачева от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, Владислав Панев от Демократична България, Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Мая Манолова от ИБГНИ и Асен Василев от " Продължаваме промяната " .

Гледайте предаването ТУК:



" Разбираемо е, че хората желаят държавно управление, тъй като би трябвало да се вземат решение рецесии - здравни, обществени, стопански. Това, което ни накара да върнем мандата, беше безапелационният отвод да се беседва. Знаете, че първия мандат не го върнахме незабавно, поканихме партиите на разговор, само че те отхвърлиха. С ненавист не може да се ръководи, омразата не е модел на ръководство ", разяснява Деница Сачева от ГЕРБ.

" Прекалено рано е да се приказва с кого би трябвало да се прави коалиция и дали ще има, само че държавно управление би трябвало да има. Българска социалистическа партия потвърди, че е партия, която е постоянна и мисли за българските жители. В 46-ото Народно заседание някои партии действаха доста детско и желаеха постове ", съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

" Според мен в идващото Народно заседание сме длъжни да създадем старания да излъчим кабинет с стратегия за превъзмогване на краткосрочните проблеми като здравната рецесия, само че и дълготрайните - инфлацията, повишаването на цените. Ножицата сред небогати и богати в България, за жалост, се уголемява ", сподели Владислав Панев от Демократична България.

" Движение за права и свободи от няколко години изяснява за неналичието на разговор и приканва партиите за разговор, учреден на цели и полезности. След това би трябвало да се търси кой ще извършва целите, на второ място са физическите лица, които ще влязат в това държавно управление. Приоритетите, които ни разделят, да оставим встрани ", разяснява Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

" Гаранция, че последващо болшинство и държавно управление на смяната ще има, може да бъде дадена и с авансово съглашение за след изборите, което ще ангажира партиите, които вземат участие, да сформират такова държавно управление. Това ще даде и повече убеденост на гласоподавателите, че неприятният сън от 45-ото и 46-ото Народно събрание няма да се повтори ", сподели Мая Манолова от ИБГНИ.

" Аз мисля, че хората би трябвало да са наясно какво би трябвало да прави едно държавно управление, какви политики би водило, както и хората, които ще ги извършват. Докато не проработи правосъдната система, ние няма по какъв начин да си приказваме за това по какъв начин България ще притегли непознати вложения, или за обществено подкрепяне ", съобщи Асен Василев от " Продължаваме промяната ".


Трябва ли в идващия парламент да се сформира държавно управление непременно, даже и с огромни взаимни отстъпки? Нагласите на обществото ще тества социологическа организация " Алфа Рисърч " в специфичното допитване за предаването.

Вашите въпроси от – непосредствено в ефира!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР