Тази вечер в Централната софийска синагога ще се проведе възпоменателна

...
Тази вечер в Централната софийска синагога ще се проведе възпоменателна
Коментари Харесай

Възпоменателна церемония по повод 75-годишнината от спасението на българските евреи

Тази вечер в Централната софийска синагога ще се организира възпоменателна гала във връзка 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората международна война.
През 1943 година България не позволява депортацията на  50 000 свои жители към лагерите на гибелта, с помощта на реакцията на митрополитите Кирил и Стефан, подпредседателя на Народното събрание Димитър Пешев и народни представители. 
За годишнината днес  дойдоха ръководителите на българските организации в Държавата Израел и равините на всички балкански еврейски общности. Във възпоменателната гала ще се включи и министър председателят Бойко Борисов.
От държавната пресслужба оповестиха, че министър-председателят  ще бъде първият български министър председател, който ще взе участие в отбелязването на годишнина от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония. На  възпоменателната гала на 12 март в Скопие Бойко Борисов и македонският му  сътрудник Зоран Заев ще поднесат венец на паметника на починалите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР