Тази вечер в 22:00 часа и ще се изправят един

...
Тази вечер в 22:00 часа и ще се изправят един
Коментари Харесай

Барселона и Пари Сен Жермен ще уреждат стари сметки

Тази вечер в 22:00 часа и ще се изправят един против различен на " " в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига. Тези два тима изиграха много мачове между тях в шампионата в последните години, само че ориста реши още веднъж да ги изправи един против различен. Те имат много сметки за споразумяване, а това се обрисува да бъде един от най-любопитните конфликти от тази фаза на конкуренцията.

Най-запомнящият се конфликт сред Барса и ПСЖ бе от 1/8-финалите през 2017 година. Тогава французите завоюваха първата среща с 4:0, само че в реванша каталунците направиха популярен поврат, побеждавайки с 6:1. Любопитното е, че тогава един от героите за испанския отбор бе, който вкара два от головете. Сега обаче бразилецът ще бъде от другата страна на барикадата в състава на ПСЖ. Той обаче ще пропусне днешната среща поради травма.

Тези противници се срещнаха и през сезон 2014/15, когато изиграха цели четири дуела между тях. Те бяха в една група " F ", в която си размениха по една победа. Парижани завоюваха първия конфликт на " Парк де Пренс " с 3:2, а по-късно испанците се постановиха с 3:1 на " Камп Ноу ". След това жребият ги събра дружно и на 1/4-финала, като там Барса завоюва и двете срещи с 3:1 в Париж и с 2:0 на собствен терен.

През сезон 2012/13 Барса и ПСЖ също играха един против различен във етапа на 1/4-финалите. Тогава Първият дуел във Франция приключи 2:2, а втората среща в Испания също не излъчи победител - 1:1, като по този начин Барса продължи напред поради повече голове като посетител.

От всичко това проличава, че Барселона постоянно продължава напред, когато се срещне с ПСЖ в елиминациите. Това сякаш накланя везните в интерес на каталунците, само че сега обстановката е много по-различна спрямо предиишните години, тъй че не можем да вършим прибързани заключения. Каталунците са в интервал на възобновяване на състава и занапред ще има доста работа до момента в който доближат познатото равнище. В ПСЖ също настъпиха някои промени, най-важната от които бе промяната на треньора с. Това ще бъде първи мач за аржентинския ментор отпред на парижани в Шампионската лига. Той сигурно има огромни упоритости и ще желае да се потвърди тъкмо против каталунците.

В състава на домакините има много отсъстващи играчи поради травми., и са в лазарета и към момента не са възобновени от своите контузии. възобнови тренировки, само че надали ще е подготвен за игра. Към тях би трябвало да прибавим и неотдавна контузилите се Роналд Араухо и. Това много лимитира вариантите пред треньора.

В същото време и в ПСЖ проблемите не са малко. Както стана ясно, най-големият отсъстващ ще бъде звездата на отбора Неймар, който е с контузия в бедрото. Освен на него, треньорът Маурисио Почетино не може да разчита е на, и Тимъти Пембеле. Под въпрос до последно пък ще бъдат и.

Шампионска лига, 1/8-финал:

БАРСЕЛОНА - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН

Вероятни сформира:

БАРСА: Тер Стеген, Дест, Мингеса, Ленгле, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Меси, Гризман, Дембеле

ПСЖ: Навас, Флоренци,, Кимпембе, Курзава, Гай, Верати, Паредес, Кийн, Икарди, Мбапе

Стадион: " Камп Ноу ", Барселона
Съдия: Бьорн Кайперс (Нидерландия)
Начало: 22:00 часа

Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 16 февруари  Барселона 22:00предстои  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР