Тази вечер в 22:00 часа е реваншът между РБ Лайпциг

...
Тази вечер в 22:00 часа е реваншът между РБ Лайпциг
Коментари Харесай

Ще успее ли Моуриньо да реши ребуса Лайпциг

Тази вечер в 22:00 часа е реваншът сред Република България Лайпциг и Тотнъм. Двата отбора се изправят един против различен на стадион " Ред Бул Арена " в борба за място на 1/4-финал в Шампионската лига. Германският отбор излиза като любимец в конфликта след триумфа си с 1:0 в Лондон. Това обаче е прекомерно нежна преднина, която елементарно може да бъде заличена, тъй че конфликтът по никакъв метод не може да се назова решен.

Тотнъм обаче е подложен до стената и би трябвало да търси наложителна победа довечера. " Шпорите " не за пръв път са в сходна позиция и в предишното са доказвали, че знаят по какъв начин да излизат от усложнения. Всички още помним миналогодишните геройства на отбора по пътя до финала. Лондончани имат много по-голям опит от своя противник в Европа и това може да наклони везните в тяхна изгода.

От друга страна обаче Тотнъм се намира в сложен интервал. Липсата на двете огромни звезди на отбора Хари Кейн и Хюн-Мин Сон си оказва своето въздействие и " Шпорите " нямат победа към този момент 5 следващи мача във всички шампионати. Сега те би трябвало да се активизират и да намерят правилния път за излизане от рецесията, в случай че не желаят тя да се задълбочи.

В същото време Република България Лайпциг се показва много устойчиво в последно време. Отборът е в серия от 5 следващи мача без загуба. Двете следващи равенства с Байер (Леверкузен) (1:1) и Волфсбург (0:0) леко скапаха положителното усещане само че те надали са мотив за кой знае какви терзания преди днешния дуел.

Германците нямат кой знае какъв брой мачове в Европа, само че пък могат да се похвалят с много положителни индикатори. В досегашните си шест мача на елиминации, те са отпадали единствено един път, а 5 пъти са продължавали напред. Това е впечатляваща статискита, която дава съществени мотиви за оптимизъм в Лайпциг.

Големият коз на Тотнъм обаче може да бъде мениджърът Жозе Моуриньо. Португалецът знае тайните на Шампионската лига, като към този момент два пъти е вдигал трофея в него с Порто през 2004 година и с Интер през 2010 година. Специалния сигурно към този момент има проект по какъв начин да бъде отстранен Република България Лайпциг. Въпросът е обаче дали той ще проработи.

Домакините през днешния ден не могат да разчитат само на контузения Били Орбан. От леки контузии се оплакват още Тимо Вернер, Ибрахима Конате Кевин Кампъл, само че и тримата има късмет да играят.

В Тотнъм към този момент споменахме за отсъствието на Хюн-Мин Сон и Хари Кейн, като към тях би трябвало да прибавим и Муса Сисоко, а в последния миг отпадна и Стивън Бергвайн, тъй че Моуриньо ще има извънредно лимитирани варианти в офанзива. Под въпрос остават и Юго Лорис и Райън Сесеньон.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

Република България ЛАЙПЦИГ - ТОТНЪМ

Вероятни сформира:

ЛАЙПЦИГ: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Адамс, Лаймер, Забитцер, Анхелиньо, Вернер, Шик, Нкунку

ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Санчес, Дейвис, Винкс, Ндомбеле, Ло Селсо, Ламела, Мура, Али

Стадион: " Ред Бул Арена ", Лайпциг
Съдия: Карлос дел Серо (Испания)
Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР