Тази вечер в 21 часа екипът на "Пирогов" излезе пред

...
Тази вечер в 21 часа екипът на "Пирогов" излезе пред
Коментари Харесай

Лекарите в "Пирогов" направиха нещо, което трогна цяла България ВИДЕО

Тази вечер в 21 часа екипът на "Пирогов " излезе пред болничното заведение и приветства като жест на признателност всички хора, които демонстрират отговорност и взаимност като си остават у дома.

"Бъдете и Вие виновни и солидарни, останете си у дома! ", приканиха медиците.



Топлото време и някои улици, цялостни с хора - към този момент с маски, разтревожиха здравните управляващи. Затова по-рано през днешния ден на брифинга на оперативния щаб участваха и шефовете на някои от най-големите лечебни заведения.

Всички медици показаха мощно терзание за идните дни. Те предизвестиха, че в случай че ограниченията не се съблюдават и улиците са цялостни с хора, идващите две седмици може да са сериозни.

"Хората, вървешком по улиците, сякаш желаят да ни придадат на нас, лекарите, някаква божия роля - ние да решаваме кой да живее и кой да умира. Благодарим за тази корона от тръни, само че не я желаеме. Всяка вечер ни ръкопляскате. Ако си останете по къщите, ние в 21 ч. ще ви ръкопляскаме. Направете го. Нека не трансформираме лечебните заведения в морги ", сподели шефът на Александровска болница Костадин Ангелов.

675 са към този момент доказаните случаи на COVID-19 у нас. Починали са 29 души, а излекуваните са 68 души. Към 12 април 377 от записаните случаи са на мъже, а 298 - на дами.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР