Тази вечер в 20:00 часа е срещата между Лудогорец и

...
Тази вечер в 20:00 часа е срещата между Лудогорец и
Коментари Харесай

Ботев ще опита да счупи прокобата в Разград

Тази вечер в 20:00 часа е срещата сред Лудогорец и Ботев (Пловдив) от 4-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Гостите ще създадат нов опит да реализират първата си победа над “Орлите” в Разград и да объркат сметките им в борбата за купата. “Зелените” обаче имат други проекти и излиат за наложителни три точки. Още повече, че те към този момент ще знаят резултата от дербито сред ЦСКА-София и Левски по-рано денем и по какъв начин се е трансформирало краткотрайното класиране след него.

Преди днешния мач Лудогорец се намира на върха в класирането с 3 точки преднина пред преследвача ЦСКА-София. “Орлите” няма по какъв начин да бъдат спокойни в борбата за следващата купа в сбирката си. Всяка точка е от извънредно значимо значение за възпитаниците на Стойчо Стоев, в случай че желаят още веднъж да побеждават след края на сезона.

В същото време Ботев идва в Разград след тежкия конфликт с ЦСКА-София за Купата на България през седмицата. “Канарчетата” хвърилха много сили в този мач и малко или доста това ще окаже въздействие през днешния ден. Още повече, че на пловдивчани им следва и реванш против “червените” единствено след няколко дни. В момента тимът се намира на 4-ото място в Първа лига и изостава на 11 точки зад третия Левски, тъй че мъчно би могъл да се добере до бронза. Така нищо чудно “жълто-черните” да спестят сили през днешния ден, с цел да съсредоточат всичко в шампионата за купата.

Статистиката също не е на страната на Ботев. В досегашните мачове с Лудогорец в елита отборът има единствено 1 победа, 7 равенства и 14 провали. Всъщност пловдивчани нямат триумф в Разград към този момент шест години - 5 равенства и 6 загуби.

Лудогорец ще бъде без санкции Козмин Моци през днешния ден. Очаква се на вратата да се завърне до неотдавна контузеният Пламен Илиев, а пред него ще работят Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков. Горалски и Дяков ще са двамата опорни халфове, а Марселиньо ще извършва типичната роля на плеймейкър. Вандерсон и попа ще са на двете крила, а аатката ще води Кешерю.

Ботев пък не може да разчита на контузения Атанас Зехиров, както и на санкции Радослав Терзиев. Най-вероятната единайсеторка през днешния ден ще бъде от Кайзер на вратата и пред него Джонатан, Димитров, Пиргов и Марин в защита. Апостолов ще бъде дефандивен полузащитник, а в центъра ще работят Балтанов и Шопов. Неделев и Тонев ще стартират на крилата, а в офанзива ще бъде Доре.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 4 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Григоре, Недялков, Дяков, Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Попа, Кешерю

БОТЕВ: Кайзер, Джонатан, Димитров, Пиргов, Марин, Апостолов, Неделев, Шопов, Балтанов, Тонев, Доре

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 4 кръг, събота 20 април  Лудогорец 20:00предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР