Тази вечер в 19:30 часа България посреща Гибралтар в приятелски

...
Тази вечер в 19:30 часа България посреща Гибралтар в приятелски
Коментари Харесай

Отчаяно се нуждаем от победа за самочувствие

Тази вечер в 19:30 часа България посреща Гибралтар в другарски мач на стадион " Васил Левски ". " Лъвовете " обезверено се нуждаят от експресивен триумф, с който да си върнат позагубеното самочувствие. Отборът ни има една победа в последните две години - в мача без значение против Чехия (1:0) в европейските квалификации. Освен това " Трикольорите " не са усещали усета на успеха към този момент 6 следващи мача, в които записаха 5 загуби и 1 тъждество. Днес играчите на Георги Дерменджиев имат страховит късмет да си го изкарат на един от най-слабите вероятни противници в Европа в лицето на Гибралтар.

Селекционерът Дерменджиев има много проблеми преди днешната среща поради контузени и инфектирани с ковид играчи, които отпаднаха от сметките му. Той не може да разчита на Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса, които пропущат и мачовете с Финландия и Република Ирландия в Лигата на нациите.

Погледнато от различен ъгъл, това може да бъде и добре за наставника. Той ще има опция да даде късмет на нови играчи, които да види в игрова конюнктура. Дерменджиев умерено може да опитва и с разнообразни тактики и схеми на игра, изключително против сходен противник, който не би трябвало да окаже изключително огромна опозиция.

Гибралтар е страна с 33 хиляди души население. Тя е безусловно футболно джудже. Националният тим се намира на 195-о място в ранглистата на ФИФА. Напоследък обаче играчите на Хулио Сесар Рибас натрупаха самочувствие, записвайки 2 победи в последните си 2 мача в Лигата на нациите, въпреки и против тимове от ранга на Сан Марино (1:0) и Лихтенщайн (1:0).

Очаква се единайсеторката на България за днешния мач да бъде формирана от Мартин Луков на вратата и Страхил Попов, Валентин Антов, Васил Божиков и Александър Василев в защита. Кристиан Малинов и Мартин Райнов ще бъдат двамата опорни полузащитници, а Георги Йомов и Здравко Димитров ще работят по крилата. Атаката ще води Божидар Краев, а зад тила му късмет за изява ще получи Доминик Янков.

Гостите пък ще излязат с Голдуин под рамката и пред него Сърджънт, Чиполина, Вайсман и Оливейро. Тория и Анесли ще са отбранителните халфове, а Уокър ще работи като плеймейкър. Кайл Касиаро и Лий Касиаро ще бъдат на двете крила, а офанзивата ще води Де Бар.

БЪЛГАРИЯ - ГИБРАЛТАР

Вероятни сформира:

БЪЛГАРИЯ: Луков, С. Попов, Антов, Божиков, Василев, Малинов, Райнов, З. Димитров, Йомов, Янков, Краев

ГИБРАЛТАР: Голдуин, Сърджант, Чиполина, Вайсман, Оливейро, Анесли, Тория, Уокър, Л. Касиаро, К. Касиаро, Де Бар

Стадион: " Васил Левски ", София
Съдия: Себастиан Колцеску (Румъния)
Начало: 19:30 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР