Тази вечер в 19.00 часа в парк Лаута ще бъде

...
Тази вечер в 19.00 часа в парк Лаута ще бъде
Коментари Харесай

Започва Народен събор – Пловдив

Тази вечер в 19.00 часа в парк „ Лаута ” ще бъде даден формалният старт на Народен събор – Пловдив. Следващите три дни ще бъдат изпъстрени с шарени национални носии, хубав български фолклор и занаяти, дават обещание уредниците.

„ Очакваме повече от 4 000 реализатори от цялата страна, които ще пеят и танцуват за всички посетители, присъединяване са декларирали и доста детски градини, ще има уроци по танци, битова работилница за децата и още доста изненади ”, анонсира кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров.

Веднага след формалното разкриване през днешния ден на сцената ще излязат обичаните и надарени реализатори и танцьори от отбор „ Тракия ”. Големи концерти на тазгодишния събор ще имат Петя Панева, Виевска фолк група, Калина и Невена, Райко Кирилов, отбор „ Дилянка “, „ Големите гайди “, гайдарски състав „ Орфей “.

„ В събота и неделя вечер ще има тъй наречените „ хоротека ”, като в събота ще е цели пет часа. Освен на хоротеката ще може да се танцува и на „ хорището “, доста от изпълнителите ще показват и песни в друг хороводен жанр ”, добави уредникът Димитър Михов от „ Ясмина ”.

За облекчение на посетителите най-дясната лента на бул. „ Санкт Петербург “ ще бъде свободна за паркиране. Апелът към водачите е за придвижване с нараснало внимание и съблюдаване на рестриктивните мерки. Компетентните органи ще правят непрекъснат надзор за скорост и ще наблюдават за съблюдаване на публичния ред.

Фестивалът „ Народен събор Пловдив “ се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР