Тази вечер стартират четвъртфиналите в Шампионската лига. Очакват ни две

...
Тази вечер стартират четвъртфиналите в Шампионската лига. Очакват ни две
Коментари Харесай

Дербитата Реал М - Манчестър Сити и Арсенал - Байерн М дават старт на четвъртфиналите в Шампионската лига

Тази вечер започват четвъртфиналите в Шампионската лига. Очакват ни две завладяващи дербита сред европейски грандове.

В Лондон Арсенал посреща намиращия се в рецесия Байерн Мюнхен, до момента в който в Мадрид рекордьорът по титли Реал е хазаин на сегашния европейски първенец Манчестър Сити. Двата мача стартират в 22:00 часа българско време.

Арсенал не бе достигал четвъртфиналите в най-престижния европейския клубен шампионат от 14 години насам, само че под управлението на Микел Артета прави страховит сезон и води в класирането на Висшата лига. " Артилеристите " минаха през рулетката на дузпите, а да отстранят Порто в осминафиналите, само че наподобяват в топ форма и влизат като любимци в конфликта с Байерн, макар че последният елиминационен конфликт сред двата отбора през сезон 2015/16 приключи с разгромна победа за баварците с 10:2.



Байерн обаче прави един от най-слабите си сезони през този век и към този момент сдаде купата в Бундеслигата, като отборът е заплашен да приключи акцията без трофей за първи път от 12 години насам. Все отново, класата и опита са на страната на германците, а Хари Кейн не стопира да бележи голове.

На " Сантяго Бернабеу " Реал ще търси реванш за загубата от Манчестър Сити в полуфиналите на миналогодишното издание на шампионата. Тогава първият мач в Мадрид приключи при тъждество 1:1, само че на реванша " жителите " отвяха именития си противник с 4:0. През този сезон Сити не са чак толкоз впечатляващи, въпреки че към момента имат късмет да повторят историческия си требъл от предходната акция.



Реал също не демонстрира изключително мощна игра, само че крачи решително към купата в Испания и както постоянно е чудовище в Европа.

" Много е значимо да бъдем на върхово равнище, психическият аспект е доста значим. Имахме време да се приготвим за този мач, готови сме доста добре. Уверен съм, че ще дадем всичко от себе си и че имаме качествата да се противопоставим ", показа Анчелоти на конференцията в понеделник.

Реваншите на двата мача ще се проведат още идната седмица - на 17 април.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР