Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното

...
Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Златна топка 2021, английските звезди са назад

Тази вечер ще стане ясно името на носителя на най-престижното самостоятелно отличие в европейския футбол - "Златната топка " на "Франс Футбол ". Церемонията в Париж стартира в 21,30 часа българско време.

Организаторите обаче започнаха последователно да разкриват класацията в обратна посока. Първите две имена са тези на Сезар Аспиликуета от Челси и звездата на Реал Мадрид Лука Модрич. Прави усещане, че стрелецът на Тотнъм Хари Кейн е едвам на 23-то място, а Фил Фоудън - 25-ти.

Ето и класирането:

30. Сесар Аспиликуета (Челси, Франция)

29. Лука Модрич (Реал М, Хърватия)

26. Николо Барела (Интер, Италия)

26. Жерард Морено (Виляреал, Испания)

26. Рубен Диаш (Манчестър Сити, Португалия)

25. Фил Фоудън (Манчестър Сити, Англия)

24. Педри (Барселона, Испания)

23. Хари Кейн (Тотнъм, Англия)

Лео Меси ще гони рекордна седма премия, с което би повел с две пред огромния си съперник Кристиано Роналдо, който има 5. Негови съперници са Роберт Левандовски и Карим Бензема, които бяха във възхителна форма през тази година.
Тази вечер ще стане известно и името на най-хубавата футболистка за 2021 година. Сред номинираните не е победителката за 2019 година Меган Рапино (САЩ), а в този момент за топфаворитки за наградата са считани Алексия Путеяс от Барселона и Вивиан Миедема от Арсенал. Путеяс има шанса да стне първата испанка, печелила “Златната топка” при дамите.
Основен кандидат за премията “Копа” за най-хубав млад футболист на годината пък е халфът на Барселона Педри. Тийнейджърът към този момент бе разгласен за №1 измежду играчите до 21 години в влиятелната анкета на италианското издание “Тутоспорт”.

Ще бъде любопитно да разберем и кой ще завоюва премията за най-хубав вратар на годината. Един от любимците за премията “Яшин” е Джанлуиджи Донарума, който бе определен за състезател на Евро 2020, където победи със златните медали с Италия. Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Ян Облак (Атлетико Мадрид) и Мануел Нойер (Байерн Мюнхен) са други съществени имена, номинирани за тази премия.

Междувременно от "Франс Футбол " оповестиха, че ще дадат още две нови награди, само че не е ясно защо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР