Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста

...
Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на протеста в Габрово

Тази вечер ще се направи опит за радикализиране на митинга в Габрово. Това сподели в изявление за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политологът доцент Антоний Гълъбов.

Той означи, че има задоволително заинтригувани групи, които са в положение да се опитат да радикализират всяка обстановка. Той напомни, че сходен опит е имало в Кюстендил единствено преди два месеца.

„ Кметът на Кюстендил съумя да удържи да не бъде етнизиран един престъпен случай, в който почина човек, тъй като български и ромски мутри са се сбили. Тук няма етнически детайл, в това отношение опитите не престават с Габрово “, сподели доцент Антоний Гълъбов.

По думите му рискови групи от ползи въздействат върху разнообразни партии.

„ Става дума за проблем на националната сигурност, който не е ромски, той е български. В българското общество има групи, които са в положение да сплашат хората и да спекулират със страховете на българските жители, което е доста рисково. Тези групи не са ромски, а български. Много е значимо тази линия, която избра държавното управление сега, да бъде продължена и след затихването на проблемите в Габрово. Имам учредения да считам, че довечера те ще се опитат да радикализират митинга, по тази причина е доста значимо хората, които дават отговор за ръководството на рецесията в Габрово, да се приготвят добре. Има групи от ползи, които търсят провокация, които търсят опция да се радикализира обстановката и да дестабилизират страната “, съобщи политологът.

Според доцент Антоний Гълъбов по сюжетите до момента тези групи ще се опитат да придвижат хора към Габрово.

„ Помните Катуница - в границите на часове бяха докарани футболни агитки. Имаме струпване, имаме поредност, обвързвана с предизборна обстановка, генериране на етническо напрежение, поредна работа в обществените мрежи и всяване на боязън. Това е риск, който би трябвало да бъде пресрещнат доста съществено “, означи доцент Антоний Гълъбов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР