Тази вечер се изправя срещу Евертън в дербито на Мърсисайд

...
Тази вечер се изправя срещу Евертън в дербито на Мърсисайд
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Евертън 1:4 Ливърпул, и Жота бележи!

Тази вечер се изправя против Евертън в дербито на Мърсисайд от междинния 14-и кръг във Висшата лига. Двубоят ще се изиграе на " Гудисън Парк ", като е с начален час 22.15 българско време. Сблъсъкът
СЪСТАВИ
Евертън: Пикфорд, Колман, Кийн, Годфри, Дин, Алан, Дукуре, Грей, Таунзенд, Ричарлисон, Рондон
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах, Жота
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
След единствено 10 минути игра Ливърпул откри резултата на " Гудисън парк ". Садио Мане изведе Анди Робъртсън до аутлинията, откъдето крайният бек извади топката към Джордан Хендерсън на границата на пеналтерията. Капитанът на Ливърпул имаше задоволително време да се настройки за удар и да прати топката в мрежата на Пикфорд - 0:1!
В 20-ата минута Ливърпул удвои преднината си. След мълниеносна контраофанзива Джордан Хендерсън пусна превъзходен извеждащ пас за Мохамед Салах, който излезе самичък против Джордан Пикфорд и го преодоля - 0:2!
В 38-ата минута Евертън върна едно попадение. " Карамелите " хванаха защитата на Ливърпул неподготвена и неподредена, откакто Ричарлисон разсече защитната линия на " алените " с съвършено извеждащо подаване. Демарай Грей овладя топката, излезе самичък против Алисон и не сгреши - 1:2!


Намиращият се в страхотна форма Ливърпул ще търси нова победа във Висшата лига, само че този път против градския си противник Евертън. " Червените " хващат " карамелите " в серия от седем следващи мача без победа в шампионата, като пет от тях бяха изгубени.
Възпитаниците на Юрген Клоп разгромиха Саутхемптън с 4:0 в предния кръг и не престават да гонят първото място в шампионата, което е на единствено две точки разстояние.

На " Гудисън парк " Ливърпул ще търси наложителна победа против Евертън, който отстъпи на Брентфорд в последния кръг и заема нежеланото 14-о място.
И в двата лагера не липсват кадрови проблеми. Гомеш, Холгейт, Калвърт-Люин и Дейвис отсъстват за Евертън, до момента в който Мина е под въпрос. При Ливърпул някои играчи се възвърнаха от травмите си, само че Фирмино, Кейта, Елиът, Гомес и Джоунс към момента не са разполагаем.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР