Тази вечер пловдивчани ще могат да присъстват и да се

...
Тази вечер пловдивчани ще могат да присъстват и да се
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, посетете фестивала Златен ключ за френс...

Тази вечер пловдивчани ще могат да участват и да се насладят на откриването на Международния фестивал за франкофонска ария " Златен ключ ". Събитието стартира от 19 часа и ще се състои на южната тераса на Градския дом на културата " Борис Христов ". Програмата включва не една и две изненади за публиката, включително концерти в Деня на бастилията и Празника на Франция в Пловдив.

Днес надарената Венета Павлова от ЕГ „ Иван Вазов” ще рисува на сцената по френски шансони. Музикален сътрудник е „ Арт Войс Център” с началник Румяна Иванова. Френско-българското съдействие ще бъде разширено с френските гении от " Jessandwest ". Единият концерт ще бъде взаимен, като гостуващите музиканти ще пригласят на българските участници. Ще има и общо креативно ателие, където всеки ще може да показа своя опит и да научи нещо ново.

Фестивалът продължава и на следващия ден - 14 юли, когато е Националният празник на Франция. Тогава ще пее огромният победител за 2019 година от музикалния формат по френската национална телевизия, озаглавен „ Талантът на Франция”. Това са чаровните братя близнаци Джес и Уесли от " Jessandwest ", които ще изнесат концерт рецитал. Входът е безвъзмезден.

18-ият фестивал " Златен ключ " бе обявен от Френска седмица в интервала от 21 до 26 юни, с която се означиха 30 години от първото честване на „ Празника на Музиката” в Пловдив. Събитие, стартирано от Франция още през 1985 година от многократния министър на културата Жак-Ланг, в което музиканти, фенове и експерти пеят и свирят свободно за лично и за наслаждение на публиката. Към днешна дата събитието се случва в над 120 страни на петте континента, където има френски алианси и културни центрове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР