Тази вечер от 22:00 ч. наше време Брайтън посреща в

...
Тази вечер от 22:00 ч. наше време Брайтън посреща в
Коментари Харесай

Висша лига НА ЖИВО: Брайтън 0:1 Челси, Зиеш с красив гол

Тази вечер от 22:00 ч. наше време Брайтън посреща в мач от 24-ия кръг на британската . Един против различен на стадион " Амекс " се изправят 9-ия против 3-ия във краткотрайното класиране. Ще можете да следите развоя на мача !
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Не бяха минали и 180 секунди и Брайтън можеше да излезе напред в резултата, само че удар на Модер мина на сантиметри настрана от дясната греда на Кепа. В 15-ата минута Сесар Аспиликуета стреля технично от отдалеченост, само че Санчес внимаваше и мазета в ъглов удар. В първите 25 минути от срещата домакините посочваха известна креативност в предни позиции, само че им липсваше основният пас.
В 29-ата минута Челси излезе напред в резултата - Хаким Зиеш се озова на добра позиция за шут от отдалеченост и с доста компактен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Санчес - 1:0 за Челси !
Брайтън (3-4-2-1) : Санчес, Фелтман, Уебстър, Бърн, Лампти, Грос, Алзате, Кукурея, Модер, МакАлистър, Уелбек
Челси (3-4-2-1) : Кепа, Аспиликуета, Силва, Рюдигер, Хъдсън-Одой, Канте, Жоржиньо, Алонсо, Зиеш, Маунт, Лукаку
ПРЕДИ МАЧА
За последно двата отбора се срещнаха на 29 декември 2021 година в дуел от 20-ия кръг на шампионата и тогава приключиха 1:1. Головете бяха дело на Ромелу Лукаку (`28) и на Дани Уелбек (`91).
Брайтън извъртя тъждество 1:1 и с Кристъл Палас в последната си среща досега, а Челси сякаш се отхвърли от битката за купата, откакто загуби гостуването си на водача в класирането Манчестър Сити.
* Интересно е да се означи, че четири от последните пет мача сред Брайтън и Челси са завършвали наедно!
При победа през днешния ден, тимът на Томас Тухел ще си върне най-малко краткотрайно второто място, измествайки Юрген Клоп и Ливърпул, които имат две точки повече от тях. Брайтън пък може да се изравни по точки (31) с осмия Уулвърхямптън.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР