Тази вечер от 21.30 часа в културен център Г-8 може

...
Тази вечер от 21.30 часа в културен център Г-8 може
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: `По действителен случай` на Роман Полански на открито

Тази вечер от 21.30 часа в културен център " Г-8 " може да разпуснете след напрегнатия работен ден с прекрасен филм.

В двора на културния център ще бъде прожектиран психотрилърът на Роман Полански " По автентичен случай ".

Той е основан по едноименния разказ на Делфин дьо Виган, която нашумя у нас с трагичната автофикция „ Силна е нощта ”. Делфин дьо Виган споделя историята на писателка, обзета от разстройване поради непредвидения си триумф. Един ден тя се среща с красивата и властна Л., двете последователно се сприятеляват, само че от другарка и утешителка Л. се преобразява в демонична фигура и завладява живота на писателката.

Филмът на Полански е провокативен разказ-мистификация в стила на Стивън Кинг и към този момент разбуни духовете в средите на рецензията. 

Сценарият е дело на Оливие Асайас („ Личен покупател ”, „ Облаците на Силс Мария ”) и Роман Полански („ Горчива луна ”, „ Пианистът ” „ Деветата врата ”), оператор е Павел Еделман („ Пианистът ”, „ Катин ”). Главните функции са поверени на френската актриса Еманюел Сене, брачна половинка на режисьора, и Ева Грийн („ Мечтатели ”, „ Казино Роял ”) – двете съставляват умопомрачителен тандем. През 2017 година „ По автентичен случай ” завоюва премията ФИПРЕСИ на интернационалната рецензия от филмовия фестивал в Стокхолм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР