Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен

...
Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен
Коментари Харесай

Безработен актьор стана банков служител

Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен театър-Стара Загора старозагорци и гостите на града ще могат да видят премиерното зрелище на пиесата „ Банкови рецесии и санкции “. Режисьор на постановката е Теди Москов, който слага театър за първи път в Града на липите.

Пиесата показва незает актьор, който попада в банка, като счита, че играе роля, само че внезапно схваща, че е назначен за чиновник. Според режисьора това ще провокира интереса на хората, които се вълнуват от падението на културата в България. „ Банкови рецесии и санкции “ е по текст на френския драматург Жан Пиер Мартинез „ Кризи и санкции “, както е истинското заглавие на творбата, и се слага за първи път у нас. Пиесата е преведена особено за постановката в Кукления спектакъл в Стара Загора.

„ В България нямаше осъдени за банковите банкрути и за унищожаването на спестяванията на хората “, споделя режисьорът Теди Москов, само че не това е повода да избере пиесата. „ С Жан Пиер Мартинез се сприятелихме и той няма нищо срещу да скалъпвам върху текстовете му, има ми доверие. Комедийното идва от това, че съм комедиен режисьор, че актьорите тук могат да играят смешно, тъй като са куклени артисти и от несъответствието сред упованията на основния воин и това което получава “, добавя още той.

Сценографията на пиесата е дело на Свила Величкова, музиката е на Антони Дончев, Актьорите са седем - новото попълнение на театъра Антония Кундакова, дружно с Биляна Райнова, Златина Караенева, Татяна Андреева, Кирил Антонов, Любомир Желев и Янчо Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР