Тази вечер от 19.00 часа в клуб Fargo стартира поредицата

...
Тази вечер от 19.00 часа в клуб Fargo стартира поредицата
Коментари Харесай

Любимият на мнозина автор на Кривата на щастието Иво Иванов се среща с публиката

Тази вечер от 19.00 часа в клуб Fargo започва поредицата " Успешните “. Събитието ще запознае младежите с изтъкнати експерти от разнообразни сфери, като спорт, кино, спектакъл, литература, публицистика. Първи посетител е Иво Иванов - любимецът на огромна част фенове на българската литература създател на сборника разкази " Кривата на щастието “. Освен среща с гостите и шерване на богатия си опит, ще показа и новата си книга " Хроника на болката “. Входът е свободен.

В кариерата си Иванов написа за разнообразни медии, като разказите му са характерни и от най-разпознаваемите за публиката. През 2014 година издателство Вакон издава книгата му “Кривата на щастието ", с която става един от най-четените и обичани български създатели.​ Текстовете му са характерни и ексцентрични, постоянно изненадват читателя с непредвидени метафори, особена конструкция и кодирани послания.

Експерименталният му жанр е ненапълно повлиян от гонзо публицистиката на Хънтър Томпсън, само че има свое лично, неповторимо звучене. Дори когато отразява нормално спортно събитие или достиженията на релативно незнаен спортист, Иво Иванов го прави по метод, който търси всемирен заключения и без изпитание провокира задаването на значими, екзистенциални въпроси.

През 1990 година Иванов приключва НСА, след което отпътува да следва магистратура в Съединени американски щати. Започва да написа текстове през 1987 година за родния вестник “Старт ". Сътрудничи и на в. “Народен Спорт " и други български издания. По-късно разгласява и голям брой публикации и очерци в американската преса. През годините работи с български медии като Българска национална телевизия, в. " 7 дни спорт ", в. " Телеграф ", сп. “Travel & Extreme Explorer ", сп. “Топ Гиър ", сп. “Бела ", Sportal.bg, offnews.bg и мн.др. Иво живее и работи в Лорънс (Канзас, САЩ).

Това е първото събитие от поредицата " Успешните “. Ако питаме 10 души какво е " триумф “, евентуално ще получим 10 разнообразни отговора. Дали приказваме за веществен, професионален или фамилен триумф, някои персони явно ни впечатляват с това, което са постигнали. Събуждат любознанието ни, желаеме да знаем повече за философията, мотивацията, събитията или просто шанса, който са имали. Затова екипът на плана реши да ви срещне със седем души, на които откровено се възхищаваме.

 

Гостите ще споделят за извървения път до задачите, за които в миналото са мечтали. За качествата, които са им били нужни и грешките, които са позволили. Не имаме вяра, че има една " загадка “ на триумфа, само че сме уверени, че мъдростта и вдъхновението от образеца им ще разсънят храброст и предпочитание за смяна.

До края на годината поредицата събития " Успешни “ ще ви запознае с други седем вдъхновяващи имена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР