Тази вечер от 19:00 часа в Дом на културата Борис

...
Тази вечер от 19:00 часа в Дом на културата Борис
Коментари Харесай

Театралният хит „Салиери“ в Пловдив днес


Тази вечер от 19:00 часа в Дом на културата „ Борис Христов “ гостува един от най-успешните спектакли на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ – Габрово.

„ Салиери “ е режисура на режисьора Петринел Гочев, която споделя познатата ни история от пиесата „ Амадеус ” на Питър Шафър за живота на Моцарт, през погледа на най-големия му противник Антонио Салиери.

Изпълнението на артиста Димо Сама Димов като Салиери му донесе 3 награди и не стопира да вълнува публиката, където и да е показано.

Спектакълът „ Салиери “ е по пиесата „ Амадеус ” на Питър Шафър. Художник е Гергана Лазарова-Рънкъл. Участват: Димо Сава Димов, Таня Йоргова, Петко Койчев, със специфичното присъединяване на Инес Симеонова (пиано). Продължителност – 120 минути.

Легенда, слух или орис свързват името на Салиери с това на Моцарт.

В спектакъла на Петринел Гочев акцентът е върху Салиери и прекарването на музиката като метод на общение и прослава на Бог.

Божествената заложба на Моцарт да основава музикални шедьоври и способността на Салиери да чува и схваща езика на музиката, по този начин както малко на брой умеят, се сливат в непреодолима битка сред възторга, опиянението, насладата, завистта и огорчението. В спектакъла са вплетени фрагменти от музикални творби на Моцарт, Салиери, Хендел, Й. С. Бах и Шопен.

„ Салиери “  на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ – Габрово е притежател на Специална премия на журито от Европейския фестивал на пътуващия спектакъл в Сливница 2022 година, Награди от Международния фестивал „ Хомо луденс “ 2021 – Николаев, Украйна: Най добър театър, Главна мъжка роля за артиста Димо Сава Димов, Главна мъжка роля за артиста Димо Сава Димов (алтернативно жури).

Билети можете да намерите на касата на Дома на културата „ Борис Христов “, както и преди представлението.

 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР