Тази вечер на прочутия „Стад дьо Франс“ – стадионът, на

...
Тази вечер на прочутия „Стад дьо Франс“ – стадионът, на
Коментари Харесай

Преди големия мач: Париж на крак заради футболните хулигани

Тази вечер на фамозния „ Стад дьо Франс “ – стадионът, на който през ноември 2013 година бе осъществен първият от серията атентати, ще стъпят едни от най-големите звезди на футбола. Половината от тях носят екипа на английския „ Ливърпул “, а другата половина – на славния „ Реал “ Мадрид.

Двата тима ще излъчат кой е по-достоен да бъде именуван владетел на Шампионска лига, а този мач може да гледате директно по bTV Action от 20:30 часа. За да мине всичко безпрепятствено обаче, във френската столица са строени на денонощен пост над 7000 служители на реда, множеството от тях – част от специфичните елементи. Специално подготвени кучета ще дебнат за спомагателна заплаха към стадиона и в двете обособени почитател зони.

Според френските управляващи над 80 000 почитатели на „ Ливърпул “ ще завладяват Париж. До през вчерашния ден над 50 000 от тях към този момент бяха пристигнали. Те обаче не престават да прииждат с чартъри, само че и с коли и влакове през Ламанша.

Групата, която пристигна от Мадрид е надалеч по-скромно – едвам 6000 испанци ще поддържат Кралския клуб на френска територия. От ограничения за сигурност, двете групи са разграничени в двата края на града и няма късмет за среща сред тях.



На „ Стад дьо Франс “ пък ще бъдат позволени не повече от 20 000 последователи на „ Ливърпул “, само че останалите не са обезпокоени от този факт. Те са в Париж с ясното схващане, че нямат билет за финала, само че ще гледат срещата, поливайки всеки гол на „ алените “ с бира в някое френско бистро.

Цените са галактически. Нощувките стартират от 1000 евро за най-непретенциозните хотели, а съвсем всичко към този момент е запълнено. Местните настояват, че над 93% от опциите за пребиваване във френската столица, към този момент са изчерпани. На черния пазар билети към момента се намират, само че единствено за тези, които биха могли да преглътнат цена от над 2000 евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР