Тази вечер на място в болницата във Видин, за да

...
Тази вечер на място в болницата във Видин, за да
Коментари Харесай

Омбудсманът във Видин след спешен сигнал от болни на хемодиализа

Тази вечер на място в болничното заведение във Видин, с цел да се срещне с управлението, дойде националният омбудсман Мая Манолова . Тя заяви, че написала няколко рекомендации на здравния министър във връзка проблемите на диализния център в града.

Манолова посочи, че още при започване на септември е разговаряла с Кирил Ананиев, само че все още няма отговор. След като през вчерашния ден в приемната й са били разтревожени близки на пациенти на хемодиализа, обезпокоени от повредата на техниката във Видин, Мая Манолова изясни:

„ Освен, че написах през вчерашния ден следващата рекомендация, свързах се и с управлението на министерството и разговарях със зам.-министър Жени Начева, като я помолих да вземат незабавни ограничения по обстановката във Видин. Тя ме увери, че са взели такива и търсят изчезнала част, с която да създадат ремонта. Пациентите се транспортират в прилежащи центрове - в Монтана и Лом. Аз настоях за незабавни дейности... Тази заран хората, които бяха през вчерашния ден при мен, се обадиха още веднъж и ме осведомиха, че има тревожни случаи... Свързах се с министър Ананиев, който ме увери, че се взимат незабавни ограничения “.

„ Ще упорствам медицински одит, РЗИ, всички институции да създадат една безпристрастна и почтена инспекция. Сигурна съм, че медиите също няма да оставите по този начин този случай. Обадиха ми се близки на индивида, който през днешния ден е умрял. Наистина нещастието е голяма “, изрази съчувствието си националният омбудсман във Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР