Тази вечер на камерна сцена ще е поредното представление на

...
Тази вечер на камерна сцена ще е поредното представление на
Коментари Харесай

Лек срещу жега: Театърът има климатик и представя С...

Тази вечер на камерна сцена ще е следващото зрелище на една от най-новите постановки в афиша на ДКТ " Константин Величков " -  „ С любовта смешка на бива “ от  Алфред Дьо Мюсе. Постановката е на Петър Денчев. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката - на Христо Намлиев. На сцената ще видите актьорите Тодор Тнчев, Августина-Калина Петкова, Елена Замяркова, Симеон Гълъбов, Людмила Даскалова и Димитър Терзиев.

Премиерата на този театър беше през януари, незабавно след зимната почивка на трупата. Както подсказва заглавието, в пиесата става дума за обич и пристрастености.

Пердикан – централният воин на пиесата се пробва да завоюва любовта на Камий – момиче, прекарало последните 10 години от живота си в манастир. Оръжието, към което той протяга ръка, е може би най-използваното от арсенала на любовните борби. Младият мъж ухажва привлекателната и простодушна Розет, с цел да провокира ревността на Камий. И съумява. Само че, преди малко пламналата сред тях взаимна обич ненадейно би трябвало да угасне. Защото Розет, взела за истина любовната игра на Пердикан, се вижда изоставена и прави постъпка, която кара другите двама от любовния триъгълник да си кажат довиждане.

Въпреки трагичния край създателят е обозначил творбата си като комедия...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР