Тази вечер музикантите от Софийската филхармония свириха с талантливи украински

...
Тази вечер музикантите от Софийската филхармония свириха с талантливи украински
Коментари Харесай

Украински деца се включиха в благотворителен концерт на Софийската филхармония

Тази вечер музикантите от Софийската филхармония свириха с надарени украински деца, избягали от войната, заяви Българска национална телевизия.

Вече половин месец 10-годишната Вера е в България. Бяга от войната дружно със фамилията си. Днес в молитвите си е там, където грохотът от бомбите заглушава песните. В музиката търси и намира избавление от ужаса, който е претърпяла в Украйна.

" Това е молитва към Бог - да отбрани Украйна и украинския народ. Искам да кажа на хората там да не се тормозят. Бог ще чуе молитвите им. " – споделя Вера.

Със стихове на Тарас Шевченко Никита насочва обръщение към всички украинци. Живее в България от септември, само че всичките му родственици са в Украйна.

" За мен е доста значимо да предавам страстите, които аз изпитвам, моята обич към родината ", споделя Никита.

Вярва, че както поезията ни придвижва в един по-красив свят, по този начин и концертът ще помогне на хората да не помнят най-малко за малко преживения смут.

Идеята за концерта идва непринудено, от квартет " Bella voce ". Решават да оказват помощ на бежанците - с това, което могат да вършат най-добре - с музика.

" За нас музиката е избавление. Това е нашата работа. Трябва да си съберем мозъците, тъй като е доста прочувствен този концерт. С всеки минал ден нещата не стават по-добре, стават по-зле ", изясни Росица Павлова-Инджева, квартет " Bella voce ".

А на сцената всички са по-обединени от всеки път. Заради благотворителния концерт и идеята, която стои зад него - да има усмивки и успокоение за украинските бежанци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР