Тази вечер малко след 19,00 часа се проведе генералната репетиция

...
Тази вечер малко след 19,00 часа се проведе генералната репетиция
Коментари Харесай

Уникални кадри на Кулата от генералната репетиция

Тази вечер малко след 19,00 часа се организира генералната подготовка за откриващото събитие на ЕСК 2019, което ще се състои на следващия ден. Репортер на Plovdiv24.bg бе на мястото макар бруталния мразовит вятър, който върлува в Пловдив през целия сегашен ден. Съдържателно програмата е разграничена на официална част и главен театър, който също е разграничен на 9 модулите: " Повик към бъдещето ", " Кукери ", " Хор на езиците ", " Заедно започваме да дефинираме бъдещето ", " Пловдив е Европа ", " Бъдещето стартира ", " Всички ние сме цветове ", " Да честваме " и " Заключителна част ".

Описание на сюжета:

Церемонията стартира с встъплението  " Повик към бъдещето ", което е разказано като " едно странствуване, изпълнено с образно изкуство и музика ". Идеята е жива музика и видео фрагменти да показват облици, места, обекти, артефакти и символи от многохилядната история на най-древния жив град на Европа, а акомпанимент на гайда ще направи символичната връзка сред предишното, сегашното и бъдещето.

Сценарият продължава с елемента  " Кукери "  - планува се близо 200 доброволци, облечени с кукерски костюми да минат през града и алегорично да донесат здраве и триумф за новата година и най-много за новата година на Европейската столица на културата - Пловдив. Накрая всички те ще се съберат на основната сцена.

Следва  " Хорът на езиците ", представен от другите етнически групи в Пловдив, всяка от която ще приказва на своя личен език и по този начин ще показа едно многоезично стихотворение, разказват концепцията си немските създатели.

" Заедно започваме да дефинираме бъдещето "  е частта от програмата, в която на сцената ще се появят 16 деца от другите етноси и обществени групи в града под тепетата, всяко едно от тях ще носи по една писмен знак, оформяща основната дума на Пловдив - ЕСК на български и британски, а точно - " ЗАЕДНО ".  

" Пловдив е Европа "  - по сюжет тази част от спектакъла ще съчетава образното и театралното изкуството с високите технологии, техника за следене на придвижването в действително време ще води хореографията на танцьори.

Следва  " Бъдещето стартира ". Това е частта, непокътната за красивите гласове на пловдивските хорове, които ЗАЕДНО ще дадат звук за ария на пловдивчани. В документите се показва, че музикалната творба, която всички дружно ще извършват ще бъде " на прочут композитор " (без да се показва име) и ще включва както етнически модели, по този начин и съвременни ритми и звуци. Изпълнението ще бъде съпроводено от видео, което ще демонстрира съществени моменти в програмата през 2019-та година.

Сценарият продължава с  " Всички ние сме цветове ". В тази част от церемонията многоцветни лазарни лъчи ще се насочат към страничните сцени, танцьори с огледала ще разпръскват светлината, над главите им ще свирят лазерни арфи. След това на сцената излизат 1000 доброволци, всички те шарени и цветни, с цел да онагледят концепцията, че всички ние сме цветове. Следва модул  " Да честваме ", а в заключение Пловдивще изпрати своето главно обръщение - " ЗАЕДНО ", на Европа и целия света, а точка на церемонията ще сложи поразителна заря.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР