Тази вечер Хърватия и Испания се изправят един срещу друг

...
Тази вечер Хърватия и Испания се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Финалът в Лига на нациите: Хърватия излиза за своя първи трофей, Испания ще търси успеха след загубения финал през 2021 г.

 Efbet2023 Horizontal
Тази вечер Хърватия и Испания се изправят един против различен на “Де Кайп ” във заключителен конфликт за трофея в третото издание на Лигата на нациите. Началото на дуела в Ротердам е в 21:45 часа българско време.

“Ватрените ” към момента преследват своя първи трофей от публично съревнование като независима страна. Златното потомство на Хърватия се показа отлично на последните два Мондиала, само че по този начин и не съумя да стигне до международната купа. През 2018-а “шахматистите ” изгубиха с 2:4 от Франция на финала в Русия, а преди няколко месеца се окичиха с бронзовите медали в Катар. Сега те имат опцията да запишат първи успех, въпреки и на надалеч по-скромен шампионат. От друга страна, “Ла Фурия роха ” може да се похвали с четири огромни трофея - международната купа от 2010-а, както и трите европейски трофеи от 1964-та, 2008-а и 2012-а. Трофеят от Лигата на нациите обаче към момента липсва в сбирката на иберийците. Преди две години те още веднъж играха край в шампионата, само че отстъпиха с 1:2 на Франция.

Преди дни станахме очевидци на два страхотни полуфинала в шампионата. Хърватия бе доста по-опасният тим в офанзива против домакина Нидерландия и откакто изоставаше на почивката, съумя да обърне мача, а по-късно да го завоюва с 4:2 след продължения. Испания също изцяло заслужи триумфа си против Италия. Хоселу класира отбора за край с късен гол. Последният дуел сред финалистите бе преди две години в осминафиналите на Европейското през 2020-а, като испанците завоюваха със зрелищното 5:3 след продължения.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР